Soffpotatisar

17 juni 2007 22:48 | Allmänt, Bilder | 1 kommentar

Idag har det varit regnigt, men när Bo och Viggo hade varit och storhandlat, och kom hem med en ny gunga åt Viggo (han har slitit ut repen på den gamla genom att snurra och leka karusell) och två stora vattenpistoler, trotsade vi regnet och tog på oss regnkläderna. Vi måste ju testa nya vattenpistolerna.

Sedan blev det indisk hämtmat och så låg jag, Viggo och Klara i en hög i soffan och softade.

soffpotatisar1.jpg

Nya Arken 50 år

17 juni 2007 0:29 | Allmänt, Bilder | Inga kommentarer

Jag passar på att göra reklam för nya Arkens 50-årsjubileum, som jag är inblandad i. Den här inbjudan gick igår ut via mejl och vanlig post till dem som vi lyckats få tag i adresser till. Men kanske läser någon gammal hemit som vi inte fått tag i den här bloggen. Hjälp gärna till att sprida informationen på alla sätt!

nyhaxpt.jpg

Till förutvarande hemiter och hemäter

Vaddå 50-årsjubileum? Nykterhetsvännernas studenthem är naturligtvis så gammalt som 118 år, och hundraårsjubileet firades 1989. Men 1957 stod nya Arken klar, och det vill vi fira! En fest är alltid roligt, och vi tror att många tidigare hemiter och hemäter vill komma och se hur Arken ser ut idag och träffa gamla vänner.

Nykterhetsvännernas studenthem har betytt oerhört mycket, både för de enskilda personer som har bott där, och för nykterhetsrörelsen i stort. Många har säkert kvar vänner som man lärde känna på Arken. Och visst längtar ni tillbaka när ni tänker på Haxpt-middagar, äggfrukostar, luciatåg och söndagsfik?

Hjälp oss att sprida den här inbjudan! Vi har lagt ned en hel del detektivarbete på att hitta e-postadresser eller vanliga postadresser, men det finns naturligtvis massor av gamla hemiter som vi inte når. Om du har fått den här inbjudan via mejl är det lätt att vidarebefordra till gamla arkavänner som du har mejlkontakt med.

Välkommen till 50-årsjubileet den 15 september!

För styrelsen
Lars-Henrik Eriksson

För Hemitkåren
Anna Mauritsson

haxptnserdig.jpg

Tid
lördagen den 15 september 2007, klockan 13.00-18.00

Plats
Nykterhetsvännernas studenthem, Sturegatan 12

Hur
Det blir öppet hus, och man kan komma när man vill klockan 13-18. En matbuffé står uppdukad 13-16. Det blir även musikunderhållning av nuvarande hemiter, guidade turer med möjlighet att titta in i utvalda studentrum och lägenheter, utställning om Arkens historia och gamla Haxptar att botanisera i.

Pris
70 kr, barn under 12 år gratis. Inbetalas på bankgiro 595-8236. Glöm inte att ange ditt namn i meddelanderutan om du betalar via Internet, eller på inbetalningskortet om du använder det.

Anmälan
Senast 3 september. Det finns två alternativ:
E-post: forestandare@nvs.studorg.uu.se
Post: Nykterhetsvännernas studenthem, Sturegatan 12 B, 5 tr, 753 14 Uppsala

Info
Om du vill fråga något kring jubileet kan du kontakta föreståndaren Peter Andersson:
e-post: forestandare@nvs.studorg.uu.se
telefon: 0703 – 850760

Här kan du ladda ned inbjudan som pdf:
Arken50.pdf

Kroppsarbete

17 juni 2007 0:07 | Allmänt, Bilder, Tittar på, Trädgård | Inga kommentarer

I förmiddags åkte vi till en plantskola och köpte en fläder och en del perenner. Så i eftermiddags och ikväll har jag varit ute i trädgården med barnen och planterat. Jag tror att fläder är ganska snabbväxande, så jag hoppas kunna skörda tillräckligt med blomklasar nästa år för att göra flädersaft. Här är Klara vid flädern. Den är planterad i sydvästra hörnet av tomten.

flader.jpg

Det blev en del vattning och rensning också, och kantklippning med nya kantsaxen. Den gamla var så rostig och trög. Det är otroligt vilken skillnad det blir med bra redskap. Skönt med kroppsarbete.

Vi var också och tittade efter en ny tv, men SIBA börjar sin sommarrea på måndag, så vi avvaktar det. Den gamla teven visar ibland en grön fläck över delar av bilden. Vi tänker ställa ned den i källaren och skaffa tvspel till den, så kan man sitta där nere och spela.

Och så tittade vi på Ebba och Didrik som SVT började sända i repris idag. Jag tror att jag och Bo var mest intresserade. Den är ju för litet större barn än för Viggo och Klara. Men det är verkligen en riktigt bra tv-serie.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^