Fyra lediga dagar

2 maj 2007 0:22 | Allmänt, Bilder, Trädgård | 2 kommentarer

Jag är rätt nöjd med den här ledigheten, för jag har fått en hel del gjort. Till exempel:

Tvättat fönstren in- och utvändigt.

Måttbeställt dynor till soffan som Bo har byggt, och som ska stå på altanen. Igår åkte Bo ner på stan med bilen och hämtade dem. Jag har också köpt tyg att sy överdrag till dem, och hunnit tvätta tyget så att det är krympt innan jag ska sy. Hade hoppats hinna sy överdragen också, men där gick jag bet.

Skaffat ny e-legitimation eftersom den gamla hade gått ut, och deklarerat på nätet. Jag behövde bara lägga till avdrag för resor till och från arbetet, och det blev ju en del. Preliminärt ska jag få tillbaka 12 723 kronor. Tack, tack.

Läst mycket böcker med Viggo och lajjat med barnen.

Grillat alla dagar: rostbiff, lax, fläskfilé, grönsaker och spanska korvar. Men inte allt på en gång förstås.

Flyttat en del växter från den tillfälliga platsen i köksträdgården till rabatten framför huset. Nu ser det mycket trevligare ut. Grävt upp grässvål så att Viggos lilla rabatt nu är dubbelt så stor, och så får Viggo och Klara hälften var av rabatten. De hjälpte mig att bära undan grässvålen till komposten, men roligast var att åka skottkärra.

Ja, det blev ju en del uträttat.

Igår på valborgsmässoafton promenerade jag ner på stan med barnen för att titta litet på forsränningen. Bo var inte helledig, utan behövde jobba några timmar hemifrån, så det passade bra. Vi stannade inte och tittade så länge, för barnen tyckte bet var roligare att gå vidare och köpa korv. Och att åka rulltrappa på Åhléns där vi köpte tyg till dynorna. Personalen hade förresten missat att ta ner skylten om 20 % rabatt vid köp av minst sex meter, och vi skulle ju ha åtta meter, så vi fick över hundra kronors rabatt. Medan jag betalade tog en annan expedit ner skylten. Och så mötte vi Jenny när vi satt på en bänk och åt korv. Trevligt. Och när vi kom hem hade Bo gjort i ordning sillunch åt honom och mig.

På kvällen när vi hade grillat gick vi iväg till Tunakolonin för att titta på en majbrasa, eller kase som vi säger här i Uppland. Vi hade kollat på kommunens hemsida, och där stod att det började 19.00. Bra tyckte vi som har småbarn. I Gamla Uppsala och på många andra platser är det först 21, och det är för sent för Viggo och Klara. Dessutom tänkte vi att det skulle vara betydligt barnvänligare, utan smällare, fylla och långa prettotal. När vi kom fram var det ett par andra barnfamiljer där, men brasan var inte tänd. Långt senare kom det en arrangör, och det visade sig att det var först 20.00 som brasan skulle tändas, så det hade stått fel både på uppsala.se och unt.se. Vid det laget var vi ett helt gäng barnfamiljer som sprang omkring och lekte tafatt med våra barn bland björkarna för att hålla oss varma, och barnen på gott humör. Vid åttatiden blev det i alla fall brasa, och det var rätt mycket folk. Och Viggo träffade sin kompis Matilda från dagis, så han hade superkul.

Viggo tyckte att det blev litet varmt av elden ett tag, så då drog han ner mössan över ansiktet.

neddragen.jpg

majbrasa.jpg

På slutet blev Klara gnällig och frös. Hon har varit snorig några dagar, och när vi kom hem fick hon sitta i mitt knä under en filt och dricka välling så hon blev varm medan vi tittade litet på en barnfilm. Hon somnade fort, men vaknade vid midnatt och hade hög feber. Idag har hon haft 37,5-38 grader och varit rätt pigg, men det är jobbigt för henne att vara täppt i näsan.

Magnus, Maria och Helmer har varit här och fikat. Jag hade bakat rabarberpaj med mandelmassa. Det kändes vårigt, även om rabarbern kom från frysen.

På kvällen var jag ute i trädgården med barnen och jobbade, och då var det riktigt soligt, även om det var kallt. Som gryning, sa Viggo. Han har väl snappat upp det, och förknippar det med sol. Även om det inte alls var gryningsljus, utan kvällssol, var det ju väldigt poetiskt.

Imorgon får Bo vabba. Hoppas att Klara är frisk sen, så de kan gå på dagis. Det har varit alldeles för mycket sjukdomar och vab i den här familjen senaste månaderna.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^