Gräddsnipa och sockerskål med IOGT-logotyp

20 mars 2011 8:45 | Allmänt, Bilder, Formgivning och arkitektur | 2 kommentarer

Vi tar en gräddsnipa och sockerskål idag också! Den här gången med IOGT-logotyp. De har redan en kompis här hemma, IOGT-koppen. Att beställa eget porslin var mycket vanligt både i IOGT och NTO. Dels fanns det att beställa med bara logotypen, men många beställde med logens eget namn också. Jag har skrivit en del om Gustavsbergs restaurangporslin med beställningsdekorer tidigare. Fler varianter på IOGT- och NTO-porslin kan ni se här, här, här och här.

Och det är ju samma problem med storleken på den här gräddsnipan, som det var med gårdagens gräddsnipa från Åfors. Alldeles för liten med dagens mått mätt. Otaliga är de gånger som jag suttit på möten med äldre IOGT-NTO-föreningar och känt ångesten när jag tar all mjölk ur snipan i min tekopp, och det ändå är för litet. Om jag serverats te ur tekopp, vill säga. Ännu värre när det är pytteliten kaffekopp, fast då räcker åtminstone mjölken. Men det är något näpet över de här små delarna, nästan som en dockservis.

2 kommentarer »

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget. TrackBack URI

  1. Tänk att det tåliga, hårda, vackra benporslinet finns i alla de här gamla delarna. Tur! Så att det finns så många delar bevarade. Otroligt hur många olika dekorer det finns. I fredags hittade jag t ex tre Morsdagstallrikar med dekor av Kaj Beckman. Heja hållbarhet!
    /helena

    Comment by enannanhelena — 2011-03-20 20:17 #

  2. […] en egen logotyp. Jag har skrivit mer om Gustavsbergs restaurangserviser här. Här kan ni även se en gräddsnipa och sockerskål i samma modell med IOGT-logotyp. I det här fallet är det en blommig dekor som nog har förekommit på många konditorier, och […]

    Pingback by Kerstin Kokk » Blommig sockerskål från Gustavsberg — 2012-08-04 11:26 #

Lämna en kommentar

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^