Dagens kopp: på logen Vulcan

3 juni 2008 0:22 | Allmänt, Bilder, Dagens kopp, Formgivning och arkitektur | 2 kommentarer

dsc01762.jpg

Åh, jag blev så till mig när jag hittade det här IOGT-porslinet i skafferiet på logen Vulcan i Tidaholm, Sveriges näst äldsta ordenshus. Så upphetsad att jag glömde kolla vad som stod under om tillverkare och modell. Men det var rejäla koppar i storlek. De brukar ju annars vara löjligt små. Det är något särskilt med gammalt IOGT-porslin, och NTO-porslin också så klart. Alltid av bra kvalitet, från de kända tillverkarna, och ofta med egen dekor. Ibland bara med IOGT, men ganska ofta med logens namn.

2 kommentarer »

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

  1. Så vitt jag såg var väl just kaffekopparna även i Vulcans kaffeservis på sedvanligt vis löjligt små – faktiskt mindre än vanligt, tyckte jag, nästan som stora espressokoppar – medan det fanns tekoppar som var rejält tilltagna i servisen. Kaffekopparna till höger i bild, tekopparna till vänster.

    Comment by Magnus Andersson — 2008-06-03 9:05 #

  2. Jag tittar alltid i skåpen när jag är nånstans, efter IOGT-porslin. Upptäckte det av slump första gången i Örnsköldsvik tror jag det var. Och blev så rörd :-)

    Comment by Helene — 2008-06-03 9:17 #

Lämna en kommentar

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^