Middag på soliga Pallas-porslinet

20 februari 2011 23:37 | Allmänt, Ätbart, Bilder, Formgivning och arkitektur | 3 kommentarer

En sån tur att jag fick tag på mera Pallas-porslin, tre mattallrikar, lagom tills jag skulle bjuda Elisabeth och Malin på middag. Nu ringde Malin i sista stund och sa att bilen hade pajat, så hon satt fast ute på landet, men Elisabeth var här i alla fall. Det blev en mycket trevlig kväll, och kändes så vårligt och fint med Pallas. Men först av allt bjöd jag på min bästa alkoholfria drink i nya allglasen och med nya tillbringaren medan jag gjorde klart det sista av middagen. Bästa drinken är lingondricka med russian. Sedan bjöd jag på skaldjurscheesecake till förrätt och fläskfilé saltimbocca till varmrätt. Middagen avslutades med randig chokladmousse som jag serverade i tekoppar. Jag använde receptet på randig chokladmoussetårta, bakade kladdkakebottnen, tog litet av den med en sked och lade över i botten på några tekoppar, gjorde den mörka och den vita chokladmoussen och fyllde på i två lager. Det funkade fint och var ett trevligt sätt att servera den, men nästa gång får jag allt göra den i kaffekoppar istället. En tekopp blev alldeles för mycket!

3 kommentarer

 1. Tack för jättetrevlig, god och vacker middag Kerstin!

  Comment by Elisabeth — 2011-02-21 8:51 #

 2. Så fint – och gott ser det ut också! Lillemor-kopparna är så snygga.

  Comment by Linda — 2011-02-21 10:34 #

 3. Där är den ju igen, den fina kannan, som jag envisas att kalla den… Tillbringare känns såklart mera rätt.
  Vilken härlig middag! Synd att du bor så långt bort. ;) Jag önskar att jag hade en väninna som var intresserad av matlagning, vilken lyx att få komma till dukat bord och hemlagad mat.
  Tycker också om Lillemor, men vore det inte ändå finare att servera efterrätten i någon form av glas, så att ”det randiga”(mörka/ljusa) syns? Bara en tanke.

  Ska försöka hinna ta lite kort på min tillbringare, så ska du få se hur lika de är. Jag hojtar till när jag kommer till skott. :)
  /helena

  Comment by enannanhelena — 2011-02-21 23:23 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^