Alla blir mätta och nöjda när man får plocka ihop sin mat

9 juli 2012 14:36 | Allmänt, Ätbart, Bilder | 4 kommentarer

Dilemmat med att få i barnen ordentligt med mat samtidigt som man själv inte går under av mattristess tror jag att många känner igen sig i. Den ena ungen tycker om det men inte det, och den andra tvärt om. Och själv längtar man efter helt andra maträtter. Och inte får maten vara ihopblandad, för då äter inte Viggo. Jag brukar försöka tänka på sätt att kombinera och addera på olika sätt, så att alla blir nöjda. Dagens lunch serverades i separata skålar. Det var pastafjärilar, morotsstavar, paprika, gurka och en skål med blandade salladssorter, mangold och kryddor. Kycklingfilé som jag lagat i ugnen förra veckan och fryst in en och en. Sedan tar man fram så många som behövs och tinar, och använder till exempel skivade till sallad. Och så kokta ägg i halvor, knaperstekt bacon och en örtvinägrett. Jag mixade bladpersilja, timjan, ruccola, basilika, vitlök, olivolja, äppelcidervinäger och flingsalt.

Lunchsallad

Örtvinägrett

Lunchsallad

Vilken lycka när jag hittade den här engelska burken i samma typiska 50-talsmönster som min bricka

9 juli 2012 11:35 | Allmänt, Bilder, Formgivning och arkitektur | 3 kommentarer

Först ut av alla helgens loppisfynd vill jag visa den här plåtburken som jag hittade på bakluckeloppisen i Malmköping för 15 spänn. Och inte nog med att det är ett supersnyggt mönster, att burken är fräsch och fin och att den var så billig; jag har ju en bricka i samma mönster som jag använder flitigt! Burken och brickan är tillverkade av Worcester Ware.

Engelsk burk

Engelsk burk och bricka

Ett bra rågbröd

9 juli 2012 9:02 | Allmänt, Ätbart, Bilder | 2 kommentarer

Det här brödet hittade jag i Kärlek, oliver och timjan, en av alla Anna Bergenströms kokböcker som jag använder mycket. Det var ett väldigt bra recept. Enkelt att baka och riktigt bra resultat med ett hållbart bröd! Här är receptet.

Rågbröd

Rågbröd

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^