Gazpacho är en bra lätt och snabb sommarlunch

4 juli 2012 19:22 | Allmänt, Ätbart, Bilder | 4 kommentarer

Kanske inte precis något skrovmål, men ibland vill man ha något lätt när det är riktigt varmt. Eller om man har bråttom så går det på ett kick att svänga ihop den och sedan dricka den ur en mugg. Mon Amie, till exempel. Eller om man vill spara sig så man får plats med många kakor när man fikar! Den passar också bra som en förrätt eller aptitretare, kanske just serverad i koppar eller glas som gästerna får dricka ur medan de minglar och väntar på varmrätten. Det finns många varianter på gazpacho, till exempel att tomaterna är skållade och gurkan skalad, men det här är en riktig snabbvariant och med alla vitaminer kvar. Klassiskt är naturligtvis att toppa med krutonger, men den är god utan också, som jag gjorde häromdagen. Här är receptet.

Gazpacho

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^