Comic Sans is illegal

18 januari 2008 13:50 | Allmänt, Formgivning och arkitektur | 2 kommentarer

Otroligt roliga klistermärken för alla oss stilpoliser. Hittade via Olle Lidboms Vassa Eggen, för övrigt en läsvärd blogg.

Snygga 60-talsserien

18 januari 2008 13:36 | Allmänt, Tittar på | Inga kommentarer

Viggo och jag kollar på Kullamannen, denna fantastiskt spännande, snygga och bra tv-serie från 1967, som passar både barn och vuxna. Finns på dvd. Köp!

Jag duschar och lyssnar på Stil

18 januari 2008 13:20 | Allmänt, Lyssnar på | Inga kommentarer

I förmiddags när jag duschade lyssnade jag på Stil i P1 samtidigt. Det kan man göra om man har en vattentät radio. Och barnen lekte så bra och störde inte alls. Nice.

radio.jpg

Tröttheten

18 januari 2008 13:03 | Allmänt | Inga kommentarer

Jag sover verkligen alldeles för litet, nästan jämt. Får inte tiden att gå ihop, stressar, tankar som snurrar i mitt huvud. Sedan Viggo föddes den 25 september 2002 har jag inte sovit både ostört och utan en tid att passa på morgonen en enda gång. Hajjar ni, det är över fem år. För nästan alltid är det barnen som vaknar på natten. Klara brukar vakna kanske vid två-tre och komma in till sovrummet. Oftast kryper hon bara upp och somnar om, men jag vaknar ju till i alla fall. Viggo vaknar ofta någon gång mellan fem och sex och kommer in och vill sova sista stunden bredvid mig. Han blir vansinnigt arg om jag inte ligger där. Sedan ligger jag inklämd mellan barnen och kan inte somna om. Och även när vi är lediga är det nästan alltid något av barnen som tycker att det är morgon sex-halvsju. De nätter jag inte har varit på samma ställe som barnen har det bara varit jobb, vanliga jobbet eller ideellt. Då har jag alltid haft en tid att passa på morgonen och inte kunnat sova ut, även om jag har sovit ostört under natten.

Jag måste sova mer och slappa mer. Idag när jag är hemma med barnen försöker jag ta det lugnt och inte vara en så duktig flicka. Det är det ständiga oket.

Varför är det så varmt i mitt rum?

18 januari 2008 12:39 | Allmänt | 3 kommentarer

Sent på söndagkvällen kom Viggo ut ur sitt rum och sa:

Mamma, varför är det så varmt i mitt rum?

Det var det ju inte. Han hade 39.9 graders feber, och sedan har han fortsatt att ha ganska hög feber ända till igår kväll. Men imorse hade febern äntligen sjunkit. Idag har temperaturen pendlat mellan 37,0 och 37,5. Skönt. Han har inte haft några andra symptom, men feber i så många dagar är ju inte bra. Nu slipper vi gå till vårdcentralen.

I måndags var Bo hemma med barnen, men sedan har mina föräldrar ställt upp i tre dagar. Jag är så tacksam. Idag är jag hemma och vabbar. Det är ganska soft att göra på feberfria dagen. (Regeln för dagis är att man måste vara hemma en feberfri dag efter att man har varit sjuk, så att man säkert blir tillräckligt frisk för dagistempot.)

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^