Jag börjar få en samling dukar av Brit B

19 maj 2011 7:32 | Allmänt, Bilder, Formgivning och arkitektur | 12 kommentarer

Sedan tidigare har jag några påsktabletter och en kökshandduk av Brit Bredström. Nu har jag börjat leta litet mer målinriktat efter signaturen Brit B, för jag upptäckte vilka fantastiska tryck hon gjort. De här fina tabletterna och duken, alla med hennes signatur, vann jag på Tradera. Färgställningarna är underbara, och krusbären är så fina! Krusbärsduken ska jag duka med på altanen i sommar. Fint att lägga på den svarta vaxduken.

12 kommentarer

 1. Krusbären är ju fantastiska. Vad vet man om Brit B?

  Comment by Eli — 2011-05-19 7:47 #

 2. Jag har googlat, men inte hittat några biografiska uppgifter. Bara träffar på tradera och liknande eller andra blogginlägg där det är en bild på en duk och det står att signaturen är Brit B. Och så nyproduceras en del av hennes handdukar av Amedahls, men de skriver inget mer om henne. De har Feskeläget http://www.almedahls.se/web/kokshanddukar/70337-516.aspx , Kulturväxter http://www.almedahls.se/web/kokshanddukar/70379-118.aspx , Landskap http://www.almedahls.se/web/kokshanddukar/70373-525.aspx . Jag tänkte mejla till Almedahls och fråga om de vet något om henne och om hon lever. Det fanns ingen Brit Bredström på Eniro eller Hitta, men hon kan ju heta något annat om hon lever fortfarande.

  Comment by Kerstin — 2011-05-19 8:15 #

 3. Wow! JÄttefina!

  Comment by Gila — 2011-05-19 20:06 #

 4. Nu har jag fått svar från Almedahls, som jag mejlade och frågade om de visste något om Brit Bredström, eftersom de faktiskt tillverkar hennes kökshanddukar, men de svarade att de inte hade några uppgifter om henne.

  Comment by Kerstin — 2011-05-20 18:43 #

 5. Jag försökte på Eniro, men hon finns inte där. När jag sökte bara på efternamnet, Bredström, fick jag en enda träff, på en Björn Bredström. Så jag skulle kunna tänka mig att det lönar sig att kontakta den häe mannen och fråga.

  Comment by Enn Kokk — 2011-05-21 12:51 #

 6. Jag försökte på Eniro, men hon finns inte där. När jag sökte bara på efternamnet, Bredström, fick jag en enda träff, på en Björn Bredström. Så jag skulle kunna tänka mig att det lönar sig att kontakta den här mannen och fråga.

  Comment by Enn Kokk — 2011-05-21 12:52 #

 7. På Eniro och Hitta har jag också sökt, så klart.

  Comment by Kerstin — 2011-05-21 13:09 #

 8. Har en fantastisk duk som heter ”Stockholm” med olika typiska stockholmsmotiv också signerad Brit B. Kan skicka en bild om du vill ?

  Comment by Mats persson — 2012-05-01 15:34 #

 9. Hej Kerstin, kul att du berättade för mig om Brit Bredström. Kände inte till henne innan. Kände däremot hur mycket jag tyckte om tavlan direkt när jag såg den då jag hittade den på loppis nyligen. Tack för info!

  Comment by E. — 2012-05-08 23:16 #

 10. […] Brit Bredström är en favorit som jag har många dukar av. Finast av alla är nog den här. […]

  Pingback by Kerstin Kokk » Retrobloggutmaning: Mina fem favorittyger — 2012-09-06 8:19 #

 11. HEJ.
  BRIT B VAR MIN FASTER OCH JAG HAR VÄXT UPP MED HENNE OCH HENNES SKAPANDE. HON ÄR MIN BARNDOM OCH MINA TONÅR. VI STOD VARANDRA NÄRA FRAM TILL HENNES DÖD I BÖRAN AV 70-TALET. (BJÖRN BREDSTRÖM ÄR KONSTNÄR I BORÅS OCH MIN BROR.)
  INTRESSET FÖR BRIT OCH HENNES KONST VÄXER OCH JAG INSER ATT DEN KUNSKAP SOM FINNS OM HENNE OCH HENNES LIV FINNS HOS MIG.
  JAG SVARAR GÄRNA PÅ FRÅGOR, FAST JAG ÄR LITE FÖR ÅLDRIG FÖR DET MED DATAAPPARATER. VILL DU HA KONTAKT MED MIG KAN DU SKICKA ETT MAIL MED TELEFONNUMMER SÅ RINGER JAG UPP DIG. OM NU DETTA SVAR ÖVERHUVUTAGET NÅR DIG, EFTERSOM JAG INTE VET HUR JAG SKALL GÅ VIDARE MED DETTA. VI FÅR SE HUR DET GÅR. VARMA HÄLSNINGAR FRÅN PIA WIDELL I LUND.

  Comment by PIA (BREDSTRÖM) WIDELL — 2013-02-09 21:03 #

 12. […] Almedahls, som återanvänt hennes mönster. Det enda jag hittat är en kommentar på Kerstin Kokks blogg från ett av Brits brorsbarn. Jag skulle verkligen vilja veta mer. Hur hon jobbade, åt vem, om det […]

  Pingback by Brit Bredström | Rita i Umeå — 2013-04-10 16:32 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^