Men de har ju bytt modell på Marimekkomuggarna

11 maj 2011 7:41 | Allmänt, Bilder, Formgivning och arkitektur | 2 kommentarer

I fredags när jag var inne på Trolltyg upptäckte jag att de har bytt modell på Marimekkomuggarna. Jag köpte dem med fyra olika dekorer när jag var i Helsingfors för ett par år sedan. Ni kan se allihop här. Ni ser att de hade en något mer utställd form. I butiken fanns gamla Fokusmuggar och de andra dekorerna på en ny modell som är rakare. Om man tittar på Marimekkos hemsida verkar det som Hetkiä och Kaiku tillverkas i den snarlika rakare modellen men att Fokus slutat tillverkas. Undrar varför de bytt ut modellen? Jag tyckte den gamla var mycket snyggare. Den nya känns litet klumpig. Kommer att tänka på när Iittala bytte form på Kartioglasen, som jag skrev om för länge sedan.

2 kommentarer »

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget. TrackBack URI

  1. Jag kollade länken till Trolltyg och läste deras historia. Hon som kallades Trollet, Bibbi Widmark, var kompis med min mamma från tiden när de gick på Konstfack. Kul att de har med det på sin sida. Och utan din sida hade jag inte sett det!

    För övrigt har jag också märkt att Marimmekko ändrat i sin produktion. Bl a saknar jag en kopp med fat som var så fin och hade mönstret Snöbär. Den verkar tyvärr borttagen ur sortimentet.

    Comment by Jessica — 2011-05-11 15:17 #

  2. Jag håller med den gamla var snyggare.

    Comment by Maria/Prylodesign — 2011-05-11 20:03 #

Lämna en kommentar

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^