Dagens kopp: Tellus från Gefle

13 mars 2011 11:26 | Allmänt, Bilder, Dagens kopp, Formgivning och arkitektur | 2 kommentarer

Den här tekoppen fanns hos Qeptas redan förra lördagen, när jag köpte Pigg. Lät den vara då, men ångrade mig sedan, så igår slog jag till! Det är alltså samma modell som Pigg, AX. Tellus är precis som Pigg en Helmer Ringström-dekor, och den började tillverkas 1957 som te- och kaffeservis. Bordsservisen tillverkades 1956-1966.

2 kommentarer

  1. Å va fin!

    Comment by helene — 2011-03-15 12:27 #

  2. […] Modellen heter AX, och är väldigt trevlig tycker jag. Jag har två andra koppar i samma modell, Tellus och Pigg. Lustigt nog har jag hittat alla de här kopparna vid olika tillfällen på […]

    Pingback by Kerstin Kokk » Dagens kopp: Pastell i grönt från Gefle — 2013-01-06 13:07 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^