Dagens kopp: Pastell i grönt från Gefle

6 januari 2013 13:07 | Allmänt, Bilder, Dagens kopp, Formgivning och arkitektur | 4 kommentarer

Förra året var ett ganska uselt loppisår för mig. Jag behövde lägga tid och kraft på annat, och var inte alls ute på så många loppisrundor som jag brukar och inte på någon mässa eller retrobloggträff. Men årets första loppisrunda gick av stapeln igår, och den får sätta tonen för det här loppisåret. Vad kan vara bättre än en tekopp? Det är ju tekopparna man vill åt. Flera andra roliga och finfina saker hittade jag också, som jag ska visa de kommande dagarna. Den här tekoppen känns dessutom så vårfin och hoppingivande! Pastell heter den, och kommer från Gefle. Dekoren är formgiven av Eugen Trost och tillverkades 1955-1974 i flera färger. Modellen heter AX, och är väldigt trevlig tycker jag. Jag har två andra koppar i samma modell, Tellus och Pigg. Lustigt nog har jag hittat alla de här kopparna vid olika tillfällen på Qeptas.

Untitled

Untitled

Untitled

4 kommentarer

 1. Mycket trevlig koppmodell :-) Jag har själv små, vad jag tror är efterrättsskålar, i dekoren fast i de andra färgerna (gul, rosa, ljusblå) de är fina tillsammans med mina andra servisdelar med Flintdekoren (Eller avsaknad av dekor som jag brukar säga.).

  Comment by DeBeer/Manganiatokan/Erica — 2013-01-06 23:19 #

 2. Hej Kerstin,
  och god fortsättning på det nya året önskar jag dig. Jag kommer inte ihåg, om jag redan förra julen kommenterade ditt recept på Upplandskubb? Alltså: i massa, massa, massa år har jag experimenterat med recept för att åstadkomma ett jul-/vörtbröd. De, som finns att köpa smakar bara papper och nejlikor, tycker jag. Kubbreceptet blev en superlösning! Jag tar julmust som degspad och kryddar med malen pomerans. Nu i jul har vi redan bakat fyra omgångar! Så TACK SÅ VÅDLIGT MYCKET för påminnelsen om Upplandskubb. Som barn i Nacka kunde Konsumaffärerna ibland ha detta bröd. Jättegott, tyckte alla i min familj!
  Parentes: så fantastiskt bra, att du finns nära dina föräldrar, när de behöver hjälp! Väldigt roligt att läsa i din pappas blogg om detta. Hoppas allt går bra med dem, hälsar
  Elisabet

  Comment by Elisabet Carlerot — 2013-01-07 15:51 #

 3. […] ljusgröna Pastellkoppen var faktiskt inte ensam när jag köpte den på årets första loppisrunda. Den hade en kompis i […]

  Pingback by Kerstin Kokk » Dagens kopp: Pastell i rosa från Gefle — 2013-01-14 19:54 #

 4. åååh! avundsjuka har aldrig varit mitt bekymmer… men åååh! va avundsjuk jag blir på dina AX koppar!
  Tellus och Pigg har jag letat efter i evigheter, å den här gröna viste jag inte ens om att den fanns, å även den är väldigt fin: D.
  Tycker AX modellen är finast av alla!
  Enda koppen jag har i denna modellen är en röd amanita (i väldigt fint skick:).
  För övrigt verkar du ha en väldigt fin och respektful kopp samling, kul att se.
  Tack för att du lägger ut bilder : )

  Comment by roddy seger — 2013-09-27 13:18 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^