Snart fettisdag

10 februari 2013 20:19 | Allmänt, Ätbart, Bilder | Inga kommentarer

På tisdag är det fettisdagen och dags för semlor. På jobbet på Triller Mat och Bröd har jag bakat hundratals semlor varje dag i flera veckor, för i bageribranschen är semlorna en för viktig inkomstkälla för att hålla på traditionerna när kunderna vill köpa semlor mycket tidigare. Men trots att jag bakar semlor hela dagarna har jag inte ätit någon ännu. Idag bakade jag semlor hemma för att ha på tisdag, för då lär jag inte orka baka hemma. Det är långa, intensiva arbetsdagar just nu fram till fettisdagen.

Jag tänkte tipsa om att godaste mandelmassan gör man naturligtvis själv. Det är inte svårt bara man har en tillräckligt bra och kraftfull matberedare att mixa i. (Och där har vi ett grundtips när man köper matberedare. Köp en med stor beredningsskål och med hög effekt! Det är rätt värdelöst med matberedare som inte orkar hacka och mixa ordentligt.) Här har ni recept på mina semlor och mandelmassa, och här kan ni läsa mer om hur man gör mandelmassa och marsipan.

Untitled

No Comments yet »

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget. TrackBack URI

Lämna en kommentar

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^