Ibland kan man fortfarande göra fynd på Myrorna

23 oktober 2012 21:20 | Allmänt, Bilder, Formgivning och arkitektur | 3 kommentarer

Vad förvånad jag blev när jag såg priset på de här assietterna på Myrorna. Först såg jag högen med assietter, och tänkte att de har säkert överpris. Så såg jag att de kostade tio kronor styck! Pigg och Negro; båda från Gefle.

Pigg

Pigg

Pigg


Pigg har jag en tekopp av sedan tidigare
. Pigg är formgiven av Kjell Blomberg och tillverkades 1954-1969. Modellen på bordsservisen heter BD, medan modellen på te- och kaffeservisen heter AX. BD-modellen är speciell med sin på samma gång fyrkantiga och rundade form, och den tillverkades med många dekorer.

Negro

Negro

Negro

Negro har en matt svart glasyr och reliefmönster på brämet. Bordsservisen Negro är formgiven av Arthur Percy och var i produktion 1955-1957. Modellen heter BE. Jag har ganska många Manganiaassietter, som har en snarlik glasyr, och jag tycker att de är snäppet snyggare. De har verkligen blivit favoriter. Roligt att hitta Negroassietter också! Både Negro och Mangania är matta glasyrer, men Negro är blåsvart och Mangania är svart. Här kan ni läsa ett bra inlägg om skillnaden.

3 kommentarer »

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget. TrackBack URI

  1. Grattis! Det är nästan pinsamt tydligt att jag är en Negro-älskare ;-D även jag tycker att den är snäppet snyggare än Manganian. Detta yttrande borde vara som att svära i kyrkan men det är bara att erkänna och göra bot!

    Comment by DeBeer/Manganiatokan — 2012-10-23 22:29 #

  2. loppis när den är som bäst, man skall kunna fynda!

    Comment by kollijox — 2012-10-23 22:34 #

  3. Ja men det händer inte ofta kan man ju tillägga. Kanske skall gå förbi Myrorna igen för… plötsligt händer det ju.

    Comment by lybtar — 2012-10-24 20:36 #

Lämna en kommentar

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^