Blåbärsglass i stora lass

27 augusti 2012 19:19 | Allmänt, Ätbart, Bilder | 5 kommentarer

Eftersom experimentet att smaksätta min hemmagjorda vaniljglass med körsbärssylt blev en hit testade jag att smaksätta med min nykokta blåbärssylt och bjuda på när mina kompisar Elisabeth och Anna var på besök. Det gick fint det med! Jag gjorde alltså den här glassen i glassmaskin och när den var klar rörde jag ner blåbärssylt så det blev marmorerat och stoppade i frysen tills det var dags att servera. Om man har i blåbären från början och kör allt i glassmaskinen blir allt slätt genomblandat, men jag gillar att man kan känna bären. Glassen serverade jag i Saara Hopeas knottriga Krokusskål. Snyggt blev det med blåbärsglassen till Brit Bredström-duken!

Blåbärsglass

5 kommentarer

 1. JammiJammi :-) Skulle aldrig tacka nej till den portionen!

  Comment by DeBeer/Manganiatokan — 2012-08-27 20:34 #

 2. Svarta vinbär är också gott att smaksätta med.

  Comment by Kristina Strömberg — 2012-08-27 21:39 #

 3. Det där ser otroligt gott ut Kerstin :)

  Comment by Sara — 2012-08-27 23:06 #

 4. @DeBeer Haha, det där var ju ALL glass! Vi åt ur vanliga dessertskålar.

  Comment by Kerstin — 2012-08-28 8:46 #

 5. Glass skall ätas i stora lass……..*mickjaggergrindelux*….!!!!!

  Comment by DeBeer/Manganiatokan — 2012-08-29 22:41 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^