Skördefest

26 augusti 2012 11:00 | Allmänt, Ätbart, Bilder | 1 kommentar

Skördefest blev det igår med delar av familjen Haglund. Jag gjorde två sorters minipajer. I den ena sorten hade jag röd mangold och chèvre och i den andra kantareller och västerbottensost. Att göra minipajer tar visserligen litet mer arbetstid än att göra stora pajer, men jag tycker att det är så trevligt att servera så. Så kokade jag rödbetor som jag klyftade och blandade med en vinägrett på olivolja, äppelcidervinäger, rivet citronskal, salt och peppar och smulade fetaost över. Fäskpotatis, de små hela och de stora i bitar, som jag ugnsbakade med olivolja flingsalt och peppar, och så en enkel röra med turkisk yoghurt, vitlök, salt och peppar. Nybakad råglevain med en del vetemjöl. Morötter och gurka, och så kassler till barnen. Till efterrätt gjorde jag glass som jag smaksatte med körsbärssylt. Jag gjorde min enkla vaniljglass, och när den var klar i glassmaskinen lade jag över i en plastburk och rörde ner sylten så det blev snyggt marmorerat och stoppade in i frysen tills den skulle serveras.

Nyskördade rödbetor, morötter, röd mangold och potatis

Skördemiddag

Skördemiddag

Körsbärsglass

1 kommentar

  1. […] experimentet att smaksätta min hemmagjorda vaniljglass med körsbärssylt blev en hit testade jag att smaksätta med min nykokta blåbärssylt och bjuda på när mina […]

    Pingback by Kerstin Kokk » Blåbärsglass i stora lass — 2012-08-27 19:19 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^