Idag bjöd jag på Schwarzwaldtårta och tarteletter

28 juli 2012 19:48 | Allmänt, Ätbart, Bakning, Bilder | 7 kommentarer

Schwarzwaldtårta bakade alltid min mormor Anna-Brita till sin födelsedag, och hon gjorde lika många marsipanrosor som antalet barnbarn, så att alla fick varsin. Det är verkligen en favorittårta för mig! Den här tårtan bjöd jag på idag, när jag hade fint besök av Andreas och Sannah. Det var bara det att det var väldigt, väldigt varmt, både i köket där jag bakade och ute på altanen där vi fikade. Så igår kväll när jag tempererade chokladen och det var en bit över 30 grader i köket var jag tvungen att stoppa chokladen i kylen en stund när den skulle ned till 28 grader. Och idag när jag dekorerade tårtan tog det inte många minuter innan chokladplattorna började smälta, och till och med marsipanrosen höll inte formen i hettan, trots att det var skugga under taket på altanen. För även om man tempererar choklad för att den inte ska smälta i rumstemperatur så klarar den inte hur varmt som helst. Nå ja. Jag hann i alla fall fotografera precis innan, medan den fortfarande var snygg! Sista bilden har Andreas tagit. Jag gjorde även sommarens favorit, tarteletter, och garnerade denna gång med hallon, röda vinbär och gurkört. Här är receptet på Schwarzwaldtårta och här är receptet på tarteletter. Schwarzwaldtårta får bli mitt bidrag till Månadens sötsak på temat Hemifrån!

Schwarzwaldtårta

Tarteletter med hallon, vinbär och gurkört

Schwartzwaldtårta och tarteletter

7 kommentarer »

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget. TrackBack URI

 1. Schwarzwald har nog alltid en särskild plats hos oss barnbarn. Oavsett hur varmt det är!

  Comment by Anna-Karin — 2012-07-28 19:58 #

 2. Ser jättemumsigt ut!

  Comment by Sussiesfyndhörna — 2012-07-28 21:15 #

 3. Schwarzwald var alltid mitt första val när jag firade födelsedag som liten, sedan hade jag en period när jag ”var otrogen” med prinsesstårta, men idag är ‘skogstårtan’ tillbaka på första plats igen.

  Din ser jättefin ut! Och härligt uppdukat som vanligt – jag spanade in den supersomrigt läckra duken i ett kaffekalas-inlägg längre ner.

  Här hemma i min lilla stad finns ett bageri som gör en bra variant på tårtan i fråga, tur för mig, med baktummen mitt i handen…

  :)
  /helena

  Comment by enannanhelena — 2012-07-29 21:24 #

 4. @Anna-Karin Du och jag kan ha ett särskilt Schwarzwaldtårtekalas!
  @Sussiesfyndhörna Tack!
  @enannanhelena Roligt med fler som uppskattar den här tårtklassikern! Och vilken tur att du har en lokal leverantör!

  Comment by Kerstin — 2012-07-30 19:34 #

 5. […] Schwartzwaldtårta från Kerstin Kokk. […]

  Pingback by Borta bra men hemma bäst | Söta saker — 2012-08-02 8:18 #

 6. Åh vad goda de ser ut!

  Comment by Emma — 2012-08-03 17:34 #

 7. @Emma Tack!

  Comment by Kerstin — 2012-08-03 21:00 #

Lämna en kommentar

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^