Dagens kopp: Maxim av Bibi Breger från Gustavsberg

23 juli 2012 12:59 | Allmänt, Bilder, Dagens kopp, Formgivning och arkitektur | 1 kommentar

Hurra! Jag hittade en kopp på lördagens loppisrunda i Norrskedika! Visserligen en kaffekopp, men ändå en kopp. Faktum är att Maxim redan har varit dagens kopp för flera år sedan, för mina föräldrar har en i sommarstugan i Öregrund. Men nu har jag en alldeles egen som jag hittade för 60 kronor på Pepparkaksfabriken. Där är det ju inte precis loppispriser, så jag tyckte det var ett bra pris. Dekoren är ritad av Bibi Breger 1956. Det är koppartryck i svart under glasyren. Den fanns även med rött tryck. Modellen i benporslin heter SG-1 och är formgiven 1955. Och även om jag inte dricker kaffe är den perfekt att servera desserter i.

Maxim

Maxim

Maxim

1 kommentar

  1. Den vi har i Öregrund är väl den sista av de koppar jag hade när jag bodde på Kungsgatan/Linnégatan.

    Comment by Enn Kokk — 2012-07-23 18:34 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^