Tarteletter med mazarinmassa, vaniljkräm, bär och aprikotyr

15 juli 2012 22:59 | Allmänt, Ätbart, Bakning, Bilder | 4 kommentarer

Jag är så vansinnigt glad över de olika formarna som jag lyckades köpa när Konditori Savoy lade ned! Nu har jag provbakat med dem, och det gick finfint! Jag testade att baka med flera av de olika formarna, båtformarna också! Här har jag bakat klassiska tarteletter på mördeg med litet mazarinmassa i botten, som jag sedan har fyllt med vaniljkräm, blåbär och smultron och toppat med aprikotyr. Aprikotyr används till vissa bakverk, till exempel på frukt och bär på tårtor och bakelser. Så för att kunna göra aprikotyr kokade jag passerad aprikossylt med vanilj och bittermandel för ett par veckor sedan. Jag kan lova att den är underbart god precis som den är också, om man inte gör av med allt till aprikotyr. Här är receptet på tarteletterna, och här är receptet på aprikossylten. Och förresten! Bakelsepapperen med guldkant köpte jag också på Savoy! Visst är det tjusigt?

Untitled

Aprikossylten

Aprikossylt

Mördegen

Untitled

Mazarinmassan

Untitled

Vaniljkrämen

Untitled

Färdiggräddade tarteletter och båtar

Untitled

Uppdukat!

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

4 kommentarer »

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget. TrackBack URI

 1. Mycket tjusigt! Bakverk, bricka, dukning, allt!

  Comment by Daniel — 2012-07-15 23:39 #

 2. @Daniel Tack! Jag är riktigt nöjd!

  Comment by Kerstin — 2012-07-16 12:59 #

 3. Så så gott! Måste jag också testa någon dag, älskar att baka, speciellt cupcakes!
  Du fick till det riktigt snyggt också :)

  Comment by Johannas Vintage — 2012-07-17 9:00 #

 4. @Johanna Tack! Ja, testa att baka dem och berätta gärna hur det blev!

  Comment by Kerstin — 2012-07-17 23:43 #

Lämna en kommentar

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^