En till picknickhink kan vara bra att ha

11 juli 2012 10:27 | Allmänt, Bilder, Formgivning och arkitektur | 3 kommentarer

Jag älskar att ha picknick. Jag älskar att packa smarta picknickhinken Taffel. Den hittade jag för många år sedan på en mässa, och jag har verkligen använt den flitigt. Så i helgen hittade jag en tom picknickhink på en loppis i Mellösa för 50 kronor. Bra att ha, tänkte jag. Ofta får ju inte all matsäck plats i hinken tillsammans med servisdelarna som hör till. Jag brukar dessutom ha med koppar med fat som hör till en helt annan picknickservis, så man kan dricka kall dryck ur de trekantiga muggarna, och varma drycker ur kopparna. Friluftsservisen Taffel är framtagen av Bernadotte & Bjørn, men inte designad av dem, utan av Björn Trädgårdh 1959. Den tillverkades av Husqvarna borstfabrik. När jag var liten hade vi de trekantiga muggarna, som fanns i många färger, som tandborstmuggar. Vill ni se picknickhinken i användning genom åren? Här är ett urval. Picknickpremiär 2011 på Tunåsen, picknick med hagelskur 2010, picknick på berget i Stabbyskogen 2009, picknick med en galen ekorre 2008 och picknick med trädklättring och vårblommor 2008. Här kan ni se en hink som har etiketten ovanpå locket kvar!

Taffel

Taffel

3 kommentarer »

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget. TrackBack URI

 1. Vi hade också de trekantiga muggarna som tandborstmuggar. Så snygga! Tyvärr slängda nu.

  Comment by Ulrika på Leta Retro — 2012-07-11 11:39 #

 2. Sommartider = picknicktider!

  Comment by gila — 2012-07-11 16:59 #

 3. @Ulrika Trist att de är slängda! Jag tror att mina föräldrars muggar gått samma öde till mötes.

  @Gila Verkligen! Jag tar alla tillfällen som ges att picknicka!

  Comment by Kerstin — 2012-07-12 20:16 #

Lämna en kommentar

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^