Det haglade på vår picknick

16 april 2010 19:15 | Allmänt, Ätbart, Bilder | 7 kommentarer

Aprilväder. Det var faktiskt skrattretande hur det växlade totalt. Men Klara och jag hade ju bestämt redan förra helgen att idag skulle vi ha picknick efter dagis och fritids. Visst var det regn i morse, men sen var det blå himmel och solsken hela dagen när jag satt hemma och jobbade. Tog en cykeltur till Konsum och köpte Guldus, för det måste man dricka på utflykt. Så där vid kvart över tre började jag leta fram picknickhinken som stått i matkällaren hela vintern och göra i ordning matsäcken. Smörgåsar med flatrökt skinka, prickig korv och leverpastej med smörgåsgurka, prinskorv, små tomater, päron, bullar, Guldus och te. Tittade ut genom köksfönstret. Det haglade stora hagelkorn! Så blev det sol, och jag cyklade till dagis med picknickhinken och hämtade Klara. Vi cyklade till Domarringen och hämtade Viggo på fritids. När vi kom dit började det först hagla igen och så var det ösregn i några minuter. När vi gick ut var det solsken igen. Vi cyklade ut till ensnåren i Röbo. Där ville Klara att vi skulle ha picknick. När vi parkerat cyklarna och skulle välja plats gick solen i moln. Vi packade upp i en grop som kändes skyddad mellan enbuskarna. Då började det hagla igen. Mycket. Vi åt varsin macka och drack litet Guldus. Barnen fnissade och jag sa att den här utflykten kommer de att minnas hela livet för att den var så misslyckad och knasig. Sen sa Viggo att nu cyklar vi hem och äter bullarna hemma. Det gjorde vi.

7 kommentarer »

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

 1. Mysigt med picknick. Det är nog som du säger, detta blir ett minne att skratta åt i framtiden. Nu blev jag sugen på att sticka ut på årets första picknick. Er filt och erat fika såg så smysigt och gott ut!

  Riktigt snygga tallrikar, muggar och burkar du har! Var kommer de ifrå? Är de nya eller gamla? /Clinen

  Comment by Clinen — 2010-04-16 21:39 #

 2. Det kan man kalla en omväxlande picknick med tanke på vädret. Ser i alla fall så härligt och gott ut att jag blir picknicksugen.

  Comment by Kristina Strömberg — 2010-04-16 23:36 #

 3. Allting utom den blå koppen hör till picknickhinken Taffel. Den ritades av Jan Trädgårdh på Bernadotte & Bjørn 1959 och tillverkades av Husqvarna Borstfabrik. Du kan skymta hinken till höger och locket till vänster. De trekantiga muggarna såldes även separat och var vanliga som tandborstmuggar på 60- och 70-talet, och kalades då för Signatur. Vi hade sådana tandborstmuggar när jag var liten. I det här inlägget från en annan utflykt för ett par år sedan ser man hela hinken: http://kerstin.kokk.se/?p=2394

  Comment by Kerstin — 2010-04-17 9:10 #

 4. Jag använder fortfarande tandborstmuggen.

  Comment by Enn Kokk — 2010-04-17 20:49 #

 5. Har också tandborstmuggarna kvar – röda – 4 st. Har ju också ärvt gul hink med tallrikar och muggar. Däremot är lådorna för maten borta, troligen utslitna och kastade av modern. Hinken är alltid med vid utflykter sommartid. Mycket praktisk!

  Comment by Kristina Strömberg — 2010-04-18 13:19 #

 6. Här är fler picknickstips nu när det tycks bli varmare där ute =) och då ni förhoppningsvis slipper att det haglar en gång till =) http://lista.se/listor/picknicktillbehren-du-inte-klarar-dig-utan-1098/

  Comment by Lea — 2010-04-19 10:52 #

 7. Tack för tipsen, men jag håller nog stilen med prylar från 50-talet på mina utflykter!

  Comment by Kerstin — 2010-04-20 16:56 #

Lämna en kommentar

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^