Jo, men jag behövde det här Memoryt också

10 juli 2012 20:49 | Allmänt, Bilder, Formgivning och arkitektur, Spel och pussel | Inga kommentarer

Eh? Har inte Kerstin redan flera Memoryspel, likadana till och med? Jo, alldeles riktigt. Jag har tre stycken av den tidigare varianten, samma variant som jag själv brukade spela som barn. För först köpte jag ett som saknade originalkartongen och som inte var komplett. Sedan köpte jag ett likadant när jag hittade det i riktig ask. Sedan hittade jag ännu ett för nästan inga pengar och tänkte att det är bra att ha i reserv. Och det här, det är faktiskt inte alls samma. Det här är också Alga, men en senare variant med helt andra bilder, och det heter istället Memento. Jag gissar att det äldre memoryt är från slutet av 60-talet och det här från sent 70-tal. Klara och jag provspelade igår kväll. Det är svårare när man inte lärt sig känna igen bilderna. Det här spelet har nummer 1-3401-5, medan den äldre varianten har 120020. För övrigt har jag inte hört något mer angående mina undringar om det här med numren på Alga-spelen, varken från Scanditoy, som numera tillverkar Algaspelen, eller BRIO Lekoseum, som de skickat frågan vidare till. Trist.

Alga original memento

Alga original memento

Alga original memento

No Comments yet »

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget. TrackBack URI

Lämna en kommentar

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^