Karlsbadergifflar med hasselnötsremonce

5 mars 2012 19:54 | Allmänt, Ätbart, Bakning, Bilder | 3 kommentarer

För ett par månader sedan testade jag att baka ett par varianter av karlsbaderbullar, och nu testade jag en variant på gifflar med hasselnötsremonce. Först körde jag lika delar (i vikt) hasselnötter och strösocker i matberedaren tills det blev en slät massa som gick ihop. Det tog lång tid, säkert minst tio minuter. Sedan blandade jag 120 g hasselnötsmassa med 60 g smör till remonce, som jag använde i gifflarna. Bakade även en plåt karlsbaderbullar med smörremonce. Tyvärr var den plåten inne aningen för länge, så de fick litet för mycket färg. Babblade för mycket med min kompis Hanna som var på besök och lagade mat samtidigt. Nåja, de blev goda ändå. Här finns recept på karlsbaderbullar.

Karlsbaderbullar

Karlsbaderbullar

Hasselnötsmassa

3 kommentarer »

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget. TrackBack URI

  1. Jag säger det igen du är otrolig på att baka :)Kan tänka mig att dom är smaskens!

    Comment by Maria/Prylodesign — 2012-03-05 20:45 #

  2. Ni får komma ett gäng retrobloggare till Uppsala någon lördag och gå loppisrunda med mig, så avslutar vi fika hemma hos mig! Porslinan och Gilas grotta gjorde det i höstas.

    Comment by Kerstin — 2012-03-05 21:08 #

  3. Your answer lifts the intillegence of the debate.

    Comment by Ladainian — 2014-08-24 0:02 #

Lämna en kommentar

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^