Grytan som Viggo åt av

12 januari 2012 18:30 | Allmänt, Ätbart, Bilder | Inga kommentarer

Ja, inte i kväll, för i dag hade vi med oss Klaras kompis Neyma hem från fritids, och vi åt plättar och pannkakor. Det är ju ändå torsdag. Men i mina försök att hitta på maträtter som Viggo kan tänkas äta åtminstone delar av, och som jag inte tråkas ut av, hittade jag på den här grytan igår. Viggo tycker om kött om det är lätt att tugga och inte hård yta. Han är inte heller rädd för kryddor och starka smaker. Det ska bara vara rätt smaker. Och han kan tänkas äta sås i gryta om den är slät. Så jag använde passerad tomat, och inte krossad, och jag kokade med en hel lök som jag sedan lyfte upp ur grytan. Inga lökbitar som han kunde sura över, alltså. Och de andra grönsakerna i tärningar kunde han ju låta bli. Hur det gick? Först fick han en bit kött med såsen kvar på. Han gillade inte smaken på såsen, sa han. Då frågade jag om han kunde tänkas skölja av såsen under vattenkranen och smaka på köttbiten igen. Det gick bra, och han åt två ganska stora bitar kött. Det tyckte jag var en framgång. Dessutom tyckte jag att grytan var god… Jag vill så gärna förmedla glädjen i matlagning, att duka trevligt och att äta tillsammans. Här har ni receptet.

Köttgryta med tomat, citron och vita bönor

No Comments yet »

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget. TrackBack URI

Lämna en kommentar

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^