Comfort food

19 september 2011 21:00 | Allmänt, Ätbart, Bilder | 5 kommentarer

Aj då. Råkade visst svimma i badrummet igår förmiddags, och det gick ganska illa, för jag slog i huvudet, eventuellt först i badkarskanten och sedan i mosaikgolvet. Det är hårt. Resultat: djupt jack i hakan, bula i pannan, ont i huvudet, käkarna, axeln och knäet. Många timmar på akuten på Ackis, men de tog väl hand om mig. Dropp, fyra stygn i hakan och ordentlig undersökning. Remiss för lågt blodvärde som ska undersökas. Idag har jag hållit mig stilla och sovit mest hela dagen. Man ska vara försiktig när man har fått en smäll i huvudet. Fast sen cyklade jag och hämtade barnen på fritids och lagade comfort food som kändes snäll och lätt att äta. Det gör liksom ont i käkarna att anstränga dem för mycket. Potatissoppa med citron och timjan, filmjölkslimpa och äppelpaj med vaniljsås. Ärligt talat var det nog litet övermaga att sätta igång med allt det där, för jag blev rejält trött. Men nu ska jag berätta vilken comfort food som jag längtade efter alla timmarna på sjukhuset när jag inte fick äta och var vrålhungrig: min mammas kokta höns med ris och currysås. Vad har ni för comfort food?

5 kommentarer

 1. Kära lilla Kerstin!
  Så synd om dig att råka ut så där. Jag vet inte om du minns det, men jag har en gång råkat ut för en liknande olycka. Jag höll på att avsluta veckostädningen med att göra rent i badrummet. När jag böjde mig ner får att komma åt alla vinklar i toalettstolen halkade jag och föll över toalettstolen. Bulor, sår som måste sys på sjukhuset Så jag vet hur det känns. Du har min djupa sympati!

  Nästa gång jag lagar mat åt dig blir det höns med ris och curry. Nuförtiden är det svårt att få tag på höns, så vi måste bestämma oss i god tid.

  Kram

  Mamma

  Comment by Birgitta Dahl — 2011-09-19 22:03 #

 2. Fy vilken otur, det är ju inte direkt det man räknar med att råka ut för, badrum är förrädiska, lätt att slå sig om man ramlar eller halkar!

  Du får krya på dig nu, vila och äta gott så läker det snabbare!

  Comment by Benny — 2011-09-19 23:14 #

 3. Nej vad läskigt! Krya på dig och skäm bort dig med godsaker (men ta det lugnt och vila ordentligt!)

  Comment by Anna — 2011-09-20 8:26 #

 4. Så tråkigt! Men bra att de undersöker dig ordentligt. Lågt blodvärde kan man vara utan. I Italien är all comfort food kopplad till hönsbuljong i kombination med något annat. Själv vill jag ha mormors norrländska klimpsoppa, helst en långkokad buljong på älgben och rotfrukter. Klimpen är bara ägg och mjöl, faktiskt en slags pasta. Varmt, lätt och tryggt. Krya på dig nu.

  Comment by Ann Christin Sandlund — 2011-09-20 10:25 #

 5. hej! Tittar in för att beundra dina fina saker då och då (egentligen väldigt sällan, glömmer alltid bort vilka roliga sidor det finns) och fick se att du hade slagit dig. Trist! Hoppas det blir bra snart!

  Comment by anita — 2011-09-23 23:09 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^