Hallon- och vinbärstårta

13 september 2011 21:13 | Allmänt, Ätbart, Bakning, Bilder | 3 kommentarer

Flera kommentarer har jag fått på Facebook om att idag på födelsedagen behöver jag väl inte baka tårtan själv. Behöver? Men det är ju roligt att baka. Jag längtar ju alltid efter att testa nya idéer. Nu hade jag en idé om att syrligt och sött skulle mötas, inspirerad av septemberutmaningen, syrligt, på Söta saker. Och jag hade en flaska rödavinbärssaft som tyvärr hade géleat sig. Så jag tänkte mandelbotten, hallon från trädgården, och så glaserat med rödavinbärsgéle. Om man inte har géle som egentligen skulle vara saft, och det har man kanske oftast inte, tar man förstås gelé som man har kokat själv, eller så får man köpa färdig. Den blev precis som jag tänkt. Jag spritsade grädde i kanten, men man kan förstås också servera grädden vid sidan om. I mitten garnerade jag med några blommor av gurkört. Här är receptet.

3 kommentarer

  1. Grattis på födelsedagen Kerstin!

    Comment by Elisabeth — 2011-09-13 21:23 #

  2. Den ser verkligen läcker ut!

    Comment by Kristina Strömberg — 2011-09-13 22:17 #

  3. […] Kerstin serverade hallon- och vinbärstårta. […]

    Pingback by Sötsurt | Söta saker — 2011-10-01 11:42 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^