Hallon- och vinbärstårta

Mandelbotten
250 g mandelmassa
150 g smör
1 dl strösocker
2 ägg
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Garnering
Hallon
Röda vinbärs-gelé
Vispad grädde som en spritsad krans runtom, eller servera grädden vid sidan om

Riv mandelmassan och rör ihop den med smör och socker. Rör ner äggen och sedan mjöl och bakpulver. Om man gör i matberedare kör man mandelmassan med kniven först, och tillsätter sedan övriga ingredienser. Smöra och bröa en form med löstagbar botten. Bred ut smeten i formen. Grädda i 175 grader , nedersta falsen i cirka 30 minuter. Låt kakan svalna, ta loss ur formen och lägg på ett tårtfat. Täck bottnen med hallon. Smält gelén i en kastrull på spisen. Glasera bären med den flytande varma gelén. Ställ att kallna och stelna. Spritsa grädde längst ut i ytterkanten av tårtan, eller servera grädden vid sidan om.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^