Dagens kopp: Hertha Bengtsons gröna Ceylon från Rörstrand

7 augusti 2011 14:31 | Allmänt, Bilder, Dagens kopp, Formgivning och arkitektur | 4 kommentarer

Vad passar bättre att duka med när en av mina äldsta och bästa vänner kommer på förmiddagsfika, om inte en ny kopp från loppisrundan igår. Ett loppisfynd kan jag inte kalla den, men bra pris för att vara antikaffär i Uppsala. En gul Ceylonkopp har jag sedan tidigare, men igår slog jag till på en grön på Söders gammalt och nytt. 175 kronor fick jag betala för den med ett par tjugors rabatt. Nu vore det inte dumt med en turkos också. Spana gärna in hur fint Anders och Daniel dukade med sitt Ceylonporslin häromdagen. För egen del dukade jag ute på altanen först, men när vi hade suttit ute och fikat någon timme började det regna så mycket att regnet liksom kom in på snedden, så då fortsatte vi fika i vardagsrummet istället. Och ja, ni ser rätt, jag har bakat nya småkakor igen, nu när äntligen alla som var över från 50sorters kakor-projektet är slut. När några kompisar skulle komma hit och leka med Viggo och Klara fick de välja vilka kaksorter jag skulle baka till fikat, och då valde Viggo drömmar och Klara chokladsnitt.

4 kommentarer

 1. Väldigt vackra. Vilket snyggt bord du har :)

  Comment by Maria/Prylodesign — 2011-08-07 15:30 #

 2. Visst är det! Det är en serveringsvagn med perstorpsplatta i brickan. Den fungerar som soffbord, och jag tycker så väldigt mycket om den.

  Comment by Kerstin — 2011-08-07 23:03 #

 3. Ceylon är en så vacker serie, håller med om att en turkos kopp hade varit pricken över i:et!
  Och din serveringsvagn är jag också svag för, särskilt mönstret på plattan. Drömmer om att hitta ett matbord med det mönstret någon dag…

  Comment by Linda — 2011-08-10 17:36 #

 4. […] lagad i örat, men den var billig och jag har längtat så mycket efter den turkosa. En gul och en grön har jag redan. Gissa om jag blir glad av att dricka mitt frukostte ur den här? Hertha kunde […]

  Pingback by Kerstin Kokk » Dagens kopp: Hertha Bengtsons turkosa Ceylon från Rörstrand — 2012-05-07 20:15 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^