Retrobloggutmaning – lampor

29 mars 2012 22:02 | Allmänt, Bilder, Formgivning och arkitektur | 8 kommentarer

Sent om sider tar jag itu med bloggutmaningen från Loppisgalen förra veckan att visa upp mina lampor. Förra veckan hade jag fullt upp med att förbereda och fira Klaras sjuårsdag, så jag missade det totalt. Men ni får se mina lampor nu i stället!

Taklampan 524 från Luxus har jag ärvt efter mormor. Tyvärr har en av kuporna fått sprickor efter att Klara hoppade i soffan och råkade komma åt dem för ett tag sedan.

Luxustaklampa

Luxustaklampa

Golvlampan från Luxus hittade jag på loppis i Öregrund. Den hade ingen originalskärm kvar, utan en hiskelig i gammelrosa. Jag har sytt en ny av ett Stig Lindberg-tyg. Vad som är speciellt med Luxuslamporna är att de brukar ha utanpåliggande sladd. Mycket snyggt, tycker jag! Om man vill läsa mer om Luxus kan jag tipsa om den här boken.

Luxusgolvlampa

Luxusgolvlampa

Luxusgolvlampa

Den här vägglampan är en i ett par. Tror att den också är Luxus. De kommer från mina föräldrar. De hade inte originalskärmarna kvar, så de här har jag hittat på loppis. Passar rätt bra, tycker jag. Från rätt tid.

Vägglampa

I lilla vardagsrumsfönstret står den här lampan med träfot och trådskärm.

Bordslampa

Enkel och snygg taklampa.

Taklampa

I badrummet sitter två sådana här lampor på väggen.

Badrumslampa

I tvättstugan sitter den här vägglampan. En likadan finns i badrummet i källaren.

Tvättstugelampa

Den här taklampan från ASEA var fast standardbelysning i hallen till varje studentrum på Nykterhetsvännernas studenthem, Arken, i Uppsala när det byggdes 1957. Under tiden jag bodde där på 90-talet gjordes en omfattande renovering, och då togs vansinnigt nog alla lamporna bort och slängdes. Jag räddade min.

Asealampa

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^