Idag har vi bara gjort onyttiga och roliga saker

14 maj 2011 20:52 | Allmänt, Bilder | 3 kommentarer

Tog bussen ner på stan med barnen och lämnade in Klara på Musikens hus där hon skulle ha dansuppvisning i stora salen. Under tiden som hon var på förberedelser gick jag och Viggo på Vaksala torg. Viggo kollade mest in den fina fontänen, som jag bloggat om tidigare här.

Jag kollade mest in loppisborden, som vanligt på lördagar. Här får ni en tjuvtitt på ett av fynden. Jag bloggar mer om vad jag köpte senare.

Sedan gick vi in och såg föreställningen. Vi satt på fjärde raden i den gigantiska stora salen, så det var nära scenen, men min mobil som jag använder som kamera börjar bli så kass, så detta var bästa bilden från när Klaras grupp dansade. Klara är i mitten med gul tröja och röda tights. Andra roliga saker att göra inne på Musikens hus är att åka i de gigantiska röda rulltrapporna, som är så coola, och gå på toaletten högst upp med fantastisk utsikt över Uppsala.

Den här köpte Klara på loppisen på Vaksala torg efter föreställningen. Hon var lika lycklig över sitt fynd som jag över mina fynd.

Eftersom Klaras dansföreställning började 12.00 och hon skulle lämnas in en timme innan blev det sen lunch efteråt på McDonalds. Vad väljer en retrobloggare, om inte en 1955?

Inne på Sko-August skulle vi köpa gympaskor åt Klara. Hon såg ett par glansiga rosa från Replay i tunt tyg. Dyra. Inga dagisskor, sa jag. De där blir förstörda och fula med en gång. Klara blev utom sig när hon förstod att hon inte skulle få dem. Jag löste det genom att strunta i att köpa gympaskor idag, för det gick ju inte att välja något annat. Det är inte så akut. Istället köpte vi rosa Hello Kitty-crocs. Jag avskyr crocs, men Klara blev lycklig. Jag behöver ju inte bestämma vad hon ska gilla om det åtminstone är praktiska skor när hon springer ut i trädgården och leker.

Sedan var vi in på Sankt Per-gallerian för att köpa en kalaspresent, och där träffade vi Klaras kompis pappa som är döv, och som informerade om Teckenspråkets dag. Klara fick en röd ballong med teckenspråksalfabetet på och broschyrer, och så tecknade hon tack! Klara kan ganska mycket teckenspråk eftersom de lär sig på dagis. Klaras kompis är inte döv, men båda hennes föräldrar. På dagis brukar de därför öva alla sånger med teckenspråk, så när det är lucia och sommarfest sjunger alla barnen både med rösten och tecken. Otroligt bra.

Vi avrundade med glass på Landings konditori innan vi tog bussen hem. De har fantastiskt god glass som de gör själva.

Och snart är det Melodifestivalen. Klara älskar Eric Saade och vi ska äta chips. Vi äter nästan aldrig chips utom just när det är melodifestivalen. Gissa om hon är lycklig? På McDonalds sa hon förresten att pommes frites och chips är jämlika för det är potatis och salt och fett. Jag behöver nog förklara litet vad jämlikhet betyder.

3 kommentarer »

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget. TrackBack URI

 1. Falköga spanade genast in de två Gefle-kopparna i AU-modell i en dekor som jag inte har sen tidigare!

  Var de stämplade med något namn? Ska du ha kvar båda eller kan du tänka dig ett byte med en kopp? Jag är väldigt svårt att hitta nya dekorer till min samling nuförtiden så det vore kul!

  Comment by Benny — 2011-05-14 22:10 #

 2. Jag köpte en åt dig på vinst och förlust, Benny, för jag kunde inte minnas att jag sett den bland dina koppar. Vi hörs om den. Ingen stämpel. Jag ska blogga om den imorgon.

  Comment by Kerstin — 2011-05-14 22:13 #

 3. Det låter som om ni haft en mycket innehållsrik och trevlig lördag tillsammans.

  Comment by Kristina Strömberg — 2011-05-14 22:46 #

Lämna en kommentar

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^