Estnisk malva

14 augusti 2006 23:37 | Allmänt, Bilder, Trädgård | 4 kommentarer

Nu blommar den estniska malvan i min trädgård. För många år sedan skickade släktingar i Estland frön till denna blomma till min farmor, och sedan dess sår vi den varje år och tar frön från den på hösten för att så kommande år.

malva

4 kommentarer »

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

 1. Den är mycket vacker. Kan ma få tigga några frön och pröva om den tycker om vårt klimat också?

  Comment by Kristina Strömberg — 2006-08-15 22:39 #

 2. Kul att jag genom din förmedling ibland också får en länk till en bild.

  Till Kristina: Jag vet inte, hur mycket frön Kerstin får, men vi har ganska mycket estnisk malva i Örgrund, så du kan nog få.

  Min mamma odlade med framgång estnisk malva i Juniskär söder om Sundsvall, och jag tror, att hennes syster, min moster Linda också odlade i Berghamn i Ångermanland, där hon bodde. Du odlar säkert snittblommor från frö i Sollefteå, så varför skulle inte just de här fröna kunna förmås att gro hos er.

  Comment by Enn Kokk — 2006-08-15 23:08 #

 3. Vi har fått ganska lite frö av estnisk malva i år. Har du fått mycket? Också så att det räcker att ge Kristina en liten portion?

  Comment by Enn Kokk — 2006-10-30 18:38 #

 4. Jag har inte hunnit plocka av det än. Tittade på dem igår, och har tänkt plocka av frökapslarna nu i helgen. Estniska malvan har blommat massor och länge.

  Comment by Kerstin — 2006-10-30 19:14 #

Lämna en kommentar

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^