Egentligen borde jag kanske träna med Idlaflickorna

27 februari 2011 14:03 | Allmänt | 1 kommentar

Det vore i alla fall mycket stilfullt och retro. Men de som känner mig väl vet att jag blir panikslagen över bollar som flyger i luften. Idlaflickorna med sina bollar är alltså uteslutet, även om jag blev så glad över en kommentar på Facebook om att jag borde vara med där. Jag som annars bara har hållit mig till simning har faktiskt blivit värsta gymbruden, ganska långt från 50-talets husmodersgymnastik också. Det är faktiskt sant. Jag går och tränar 3-4 gånger i veckan på gymmet på Fyrishov. I slutet av januari tog jag mig samman och ringde och bokade instruktör och fick lära mig hur alla obegripliga maskiner funkar och fick ett styrketräningsprogram på 30 minuter. Så nu går jag och tränar 30 minuter styrketräning + 30-60 minuter kondition flera gånger i veckan. Jag brukar köra crosstrainer eller cykel för kondition. Att jag tycker att det är kul att träna vore en överdrift, det är rätt trist i sig, men jag är faktiskt riktigt peppad att träna och nöjd med resultatet. Inte minst för att jag kunnat öka både vikterna på maskinerna och antalet repetitioner. Och jag älskar kommentaren av Anders, som undrade hur det går att träna i högklackat. Det går strålande, Anders!

Förresten sa instruktören att jag var stark och duktig och hade bra kondition. Det kan väl ligga en pedagogiskt baktanke i att säga så för att man ska känna sig bra, men samtidigt måste det väl ha någon verklighetsförankring när han ska göra ett träningsprogram som passar mig. Så jag tänker att jag är grymt bra. Det ska man göra. Och för att stå ut med att träna lyssnar jag på peppande musik, och så registrerar jag all träning på RunKeeper, så jag ser hur mycket det faktiskt blir. Litet dumt bara att man inte kan registrera styrketräningen, men för att åtminstone hålla koll på hur mycket jag tränar styrka gör jag så att jag registrerar det som roddmaskin i antal minuter, utan att fylla i distans. Då vet jag att allt som är registrerat som roddmaskin är min styrketräning, även om det ser ut som att jag bränner 0 kalorier. Dessutom har jag mätt upp hur långa vissa vägar som jag går ofta är, som till dagis, skolan, tåget, Fyrishov eller långa loppisrundan, och så registrerar jag det också. Det blir massor kan jag berätta, och jag bränner enormt många kalorier på att jag går så mycket i vardagen. Ofta går jag 5-10 km om dagen faktiskt. Kadettgatan-dagis-skolan-tåget är 5 km. Stora loppirundan som jag gärna gör varje lördag om jag hinner är en mil. Nytta och nöje!

1 kommentar

  1. […] sockerärtor, avocado, kallrökt lax och ärtskott. Men oroa er inte att jag bara ska blogga om träning och nyttig mat nu. Nästa vecka är det semmeldagen, och jag bakade semmelbullar och lade i frysen […]

    Pingback by Kerstin Kokk » Man tager vad man haver — 2011-02-28 15:07 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^