Jo, jag undrar om den här tomten

19 februari 2011 9:25 | Allmänt, Bilder, Formgivning och arkitektur | 4 kommentarer

Ni vet, jag är verkligen förtjust i den här typen av trätomtar från 50-60-talet, och även om de bara är framme till jul så fyndar jag dem året runt på mina loppisrundor. I julas när jag hade gjort ett inlägg om min samling gjorde Jessica Palmgren en intressant upptäckt. Det visade sig nämligen att mina favorittomtar är formgivna av hennes mamma Mary Sandberg, som gjorde mycket för Hemslöjden! Nu undrar jag över den här tomten, kan det vara hon som har gjort den också? Jag tycker att formen på luvan känns så bekant. Titta gärna in på Jessicas blogg och läs inlägget där hon visar bilder från sin mammas skissbok från 1938. Spännande!

4 kommentarer

 1. Hej! Nä, det här är inte min mammas tomte. Men det fanns en liten tomte som påminner om denna, men med toppigare luva, som fick heta Jessica. Det var väl när jag var nyfödd. Men tyvärr, denna är det inte och det är inte hon som gjort den.
  Men väldigt kul att du skrivit om det här på din blogg!

  Comment by Jessica — 2011-02-19 10:07 #

 2. Men åh, har du en Jessica-tomte som man kan få se bild på?

  Comment by Kerstin — 2011-02-19 10:13 #

 3. Glömde kamerasladden på jobbet! Men jag har hittat Jessica-tomten, tagit kort och skickar dig en bild i nästa vecka. Håll ut!

  Comment by Jessica — 2011-02-19 15:25 #

 4. Topp!

  Comment by Kerstin — 2011-02-19 15:50 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^