6 kommentarer

 1. God jul från självaste tomtENN!

  Comment by Enn Kokk — 2010-12-24 20:09 #

 2. God Jul till er allihopa!

  Comment by Kristina Strömberg — 2010-12-24 20:36 #

 3. Hej!
  Vad kul med tomtarna! Jag känner igen två stycken alldeles särskilt mycket. Min mamma hittade på modellen till tomten med den gula Tintin-luggen och den randiga halsen samt tomten med den höga luvan med mönstrad kant! Står det ”M S-g” under, har hon också målat dem. Hon gjorde mycket till Hemslöjden på 60-talet och in på 70-talet. Väldigt roligt att se din samling! Känner igen många andra också som fanns i hemmen då.
  God fortsättning på julen! :)

  Comment by Jessica — 2010-12-25 12:39 #

 4. Åh, vad roligt! Det är ju mina favorittomtar! Tyvärr står ingen signatur under. Vad hette din mamma, och var det till någon speciell hemslöjdsförening eller såldes de i hela landet? Jag har samlat på den här typen av trätomtar från 50- och 60-talet i många år.

  Comment by Kerstin — 2010-12-25 13:22 #

 5. Vad kul att just de är dina favoriter!
  Hon gjorde många olika modeller. Alla var inte tomtar, en del var målade ”trädockor”. Hon gjorde också svarvade trä-ägg som hon målade vitsippor på. De var jättefina, men rätt farliga med tanke på att de var i trä. Det var ju modernt då med ljusstakar i trä.
  Min mamma hette Mary Sandberg och jobbade åt Kronobergs Läns Hemslöjd i Växjö. Men också Stockholms Läns Hemslöjd, men det var nog mer på senare år, typ 70-talet. Tråkigt nog lever hon inte längre. Det här hade hon gillat!

  Comment by Jessica — 2010-12-25 22:17 #

 6. […] framme till jul så fyndar jag dem året runt på mina loppisrundor. I julas när jag hade gjort ett inlägg om min samling gjorde Jessica Palmgren en intressant upptäckt. Det visade sig nämligen att mina favorittomtar […]

  Pingback by Kerstin Kokk » Jo, jag undrar om den här tomten — 2011-02-19 9:25 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^