Årets mandelmusslor bakade

14 december 2010 20:43 | Allmänt, Ätbart, Bilder | 3 kommentarer

Mandelmusslor är ett måste till jul. Dessutom ska jag ha med mig av dem till julbordet på jobbet imorgon. Jag har ett trick för att få loss dem ur formarna. Jag petar försiktigt ned en provsticka mellan metallen och musslan i ett veck och lossar dem. Det gick fint förutom med den ovala sortens form. Ni ser själva. Måste komma ihåg att inte använda dem nästa år. Här ser ni olika stadier. De tomma formarna, degen uttryckt och ogräddad i formarna, de gräddade mandelmusslorna kvar i formarna, mandelmusslorna utpetade ur formarna, och så sist de havererade ovala.

Här kan ni läsa om när jag testar vilken sylt som är godast till.

3 kommentarer »

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget. TrackBack URI

  1. Jag känner en annan som gör mandelmusslor till jul. Kan det vara ärftligt?

    Comment by Enn Kokk — 2010-12-14 21:34 #

  2. Jag har också problem med just mina runda och ovala formar, jag hade hoppats att du skulle ha ett supertrick som jag kunde kapa :)

    Comment by anna — 2010-12-14 21:44 #

  3. De gånger jag försökt – det är inte många – så fungerade min farmors gamla formar utmärkt, medan mina egna nyinköpta gav samma resultat som dina havererade.

    Comment by Kristina Strömberg — 2010-12-14 22:00 #

Lämna en kommentar

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^