Marängspöken, marsipanspöken och andra lirare

1 november 2010 10:58 | Allmänt, Ätbart, Bilder, Formgivning och arkitektur | Inga kommentarer

Halloweenmiddag med Magnus, Maria, Helmer och Arvid som gäster igår. Jag hade gjort en pumpapaj med ricotta och parmesan, halloweenpaprikor fyllda med kryddig couscous, kryddiga biffar på lamm- och nötfärs, en sallad med bland annat päron och sist men inte minst avhuggna fingrar! De där blodiga fingrarna, som alltså var varmkorv delad på hälften, där snittet doppades i ketchup och mandelspån stacks in i runda änden som naglar, visade sig vara för läskigt för Helmer, men han fick odekorerad korv istället. Och så marängspöken och spökbakelser som jag fick idén till från Allt om mat, men istället för att göra en chokladrulltårta bakade jag en riktigt kladdig chokladbotten från den här tårtan, tog ut rundlar som jag lade direkt på assietterna och byggde upp bakelserna med körsbärsmarmelad, hallon, vispgrädde och så marsipan ovanpå. Tyvärr råkade jag bränna mig rejält på ett finger när jag smälte chokladen som jag skulle göra spökenas ögon med, så jag hade vissa problem med att kavla ut marsipanen tillräckligt tunt. Marängspökena tippade litet åt olika håll under gräddningen, men jag tycker att det ser ganska kul ut. Som att de kråmar sig och försöker smita iväg. De försvann i ett nafs medan barnen tittade på Casper, lagom läskigt spökigt för Helmer och Arvid som inte är lika härdade som Viggo och Klara.

No Comments yet »

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget. TrackBack URI

Lämna en kommentar

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^