Kyss mig som ett stålverk

4 maj 2006 22:28 | Allmänt, Lyssnar på | 3 kommentarer

Anton skrev häromdagen på sin blogg om Webstrarnas låt Moln på marken som han har upptäckt såhär 15 år efter att den släpptes. Webstrarna är ju ett gammalt Uppsalaband som jag såg live flera gånger i slutet av 80-talet och början av 90-talet. Jag var tvungen att leta fram mina gamla skivor. De hade väldigt många bisarra och bra texter. Till exempel låten Kyss mig som ett stålverk med strofen Martin, Thomas, Bessemer. Otroligt roligt om man som jag har läst ekonomisk historia och vet att detta är en uppräkning av olika metoder för framställning av stål. Sångaren, Petter Eklund, är uppenbarligen väldigt intresserad av gamla gruvor och den typen av industriminnen, för han har skrivit en bok om det. Och så har de en låt som heter Eva Reichberg, och det måste ju vara Eva som har hjälpt till en del som scenograf till IOGT-NTO:s familjedagar på Drabanten, och som är dotter till Paul, lärare på Tollare Folkhögskola. Världen är liten.

3 kommentarer »

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

 1. Är det sant? En låt som heter Eva Reichberg? Handlar om vad? Och varför? Nu blir jag jättenyfiken. Nästa gång Eva dyker upp här på expen måste jag fråga henne.

  Ahh…Webstrarna….

  Comment by Jenny — 2006-05-05 9:51 #

 2. Ja, fråga henne! Den handlar väl om henne. Du ska få låna CD-skivan. Webstrarna tackar alltid henne på skivkonvoluten och hon finns med på bild.

  Comment by Kerstin — 2006-05-05 10:04 #

 3. Vad fick ni för svar?

  *väldigt nyfiken*

  Comment by Commuterpop — 2017-10-04 23:54 #

Lämna en kommentar

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^