Kyss mig som ett stålverk

4 maj 2006 22:28 | Allmänt, Lyssnar på | 4 kommentarer

Anton skrev häromdagen på sin blogg om Webstrarnas låt Moln på marken som han har upptäckt såhär 15 år efter att den släpptes. Webstrarna är ju ett gammalt Uppsalaband som jag såg live flera gånger i slutet av 80-talet och början av 90-talet. Jag var tvungen att leta fram mina gamla skivor. De hade väldigt många bisarra och bra texter. Till exempel låten Kyss mig som ett stålverk med strofen Martin, Thomas, Bessemer. Otroligt roligt om man som jag har läst ekonomisk historia och vet att detta är en uppräkning av olika metoder för framställning av stål. Sångaren, Petter Eklund, är uppenbarligen väldigt intresserad av gamla gruvor och den typen av industriminnen, för han har skrivit en bok om det. Och så har de en låt som heter Eva Reichberg, och det måste ju vara Eva som har hjälpt till en del som scenograf till IOGT-NTO:s familjedagar på Drabanten, och som är dotter till Paul, lärare på Tollare Folkhögskola. Världen är liten.

4 kommentarer »

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

 1. Är det sant? En låt som heter Eva Reichberg? Handlar om vad? Och varför? Nu blir jag jättenyfiken. Nästa gång Eva dyker upp här på expen måste jag fråga henne.

  Ahh…Webstrarna….

  Comment by Jenny — 2006-05-05 9:51 #

 2. Ja, fråga henne! Den handlar väl om henne. Du ska få låna CD-skivan. Webstrarna tackar alltid henne på skivkonvoluten och hon finns med på bild.

  Comment by Kerstin — 2006-05-05 10:04 #

 3. Vad fick ni för svar?

  *väldigt nyfiken*

  Comment by Commuterpop — 2017-10-04 23:54 #

 4. Which are the Most Important Capabilities of the greatest Dating Internet site?
  Picking the best online dating website on the web isn’t always as simple as it may sound. Each and every internet dating web site https://blogcitynews.com has a lot of different capabilities that each person might want. Exactly how do you find the best go with and what features are essential for you?

  Internet dating sites like MySlate, Match up, Quick Single men and women, and Dater do all of the work for you. They gather individuals different backdrops and find suitable men and women. It’s really the same as searching from the forests. You have to use your intuition and knowledge in the surfaces to get the proper match up.

  Internet dating websites will typically work with an algorithm formula to complement you with possible complements according to things like your sex, age group, size, body weight, religion, training, ethnicity, plus more. If you have been by helping cover their a man who seems to be chronically overweight, your internet account might go through ”Not just a Health Nut,” or you may find an heavy person online messaging you on a regular basis. Each person’s online information varies. It’s about placing yourself inside your users shoes and making them comfy.

  Comment by HaroldTit — 2020-07-12 9:23 #

Lämna en kommentar

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^