Dagens kopp: tekopp i Nationalservisen med guldkant

6 augusti 2010 22:52 | Allmänt, Bilder, Dagens kopp, Formgivning och arkitektur | 4 kommentarer

När jag bloggade om kaffekopparna ur Nationalservisen ute hos mina föräldrar i Öregrund upptäckte jag att jag inte hade bloggat om mina tekoppar i samma servis, som jag faktiskt haft sedan tidigt 90-tal. Även om de är litet opraktiska för att teet kallnar så fort när de är så vida och låga tycker jag att de är väldigt fina, just för att de har en klassisk tekoppsform. Det är så fint med den lilla, knappt märkbara foten som koppen vilar på, den lätta rundningen och att kanten upptill böjer sig litet, litet utåt. Örat är också perfekt. Så snyggt och skönt att hålla i. Lagom tjockt gods också.

4 kommentarer »

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

 1. Jag har EN sån kopp och den har en liten blomma också. Vet du om det är nåt speciellt, eller om det hör till samma?

  http://www.flickr.com/photos/effyblog/3838962209/in/set-72157613151179631/

  Comment by AnnaA — 2010-08-07 9:02 #

 2. Nationalservisen har funnits med massor av dekorer. Tyvärr har jag ingen koll på vad de olika dekorerna heter, men det kanske finns någon annan läsare som vet något om den dekoren?

  Comment by Kerstin — 2010-08-07 9:11 #

 3. Hej Kerstin!
  Ser att du har monterat ned ett kök från 60-talet. Ska själv flytta ett kök från 1963-64 och ser att det sitter ngn slags skruv i tvärgående regel. Underskåpen verkar vara monterade på ett liknande sätt. Vilka verktyg använde ni?
  MVH/M

  Comment by m — 2010-08-07 18:18 #

 4. Det var ju ett bra tag sedan, men alla möjliga! Kofot, gummiklubba, skruvmejslar, tänger, stämjärn. För vissa moment krävs att man är två eller till och med tre. En eller två personer som håller i stora tunga överskåp medan en tredje gör finliret. Sen får man räkna med att det blir småskador som man får spackla.

  Comment by Kerstin — 2010-08-07 20:52 #

Lämna en kommentar

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^