”Jag var den enda som tyckte så i hela Västeuropa, och jag hade rätt.”

27 april 2006 21:52 | Allmänt | 6 kommentarer

Ungefär så sa författaren Stig Larsson nyss i Studio Virtanen. Fantastiskt roligt. Jag har alltid tyckt att Stig Larsson verkar litet läskig. Jag ser honom ganska ofta på bussen när jag åker från jobbet. Han brukar kliva på på Lilla Essingen och gå av vid Riksarkivet, så jag antar att han antingen bor på Lilla Essingen, eller har skrivlya där. På TV nu skrattade han och verkade ganska mänsklig, men på bussen ser han ut som en halvdöd knarkare.

6 kommentarer

 1. ”Jag var den ende som tyckte så i hela Västeuropa, och jag hade rätt.”

  Jag gillar attityden någonting så in i helvete! Att stå alldeles ensam och ändå framhärda.

  Comment by Enn Kokk — 2006-04-28 8:54 #

 2. Vad var det han tyckte, då?

  Comment by Jenny — 2006-04-28 18:57 #

 3. Det var något om att han kan se på folk om de är intelligenta eller inte, att han på 70-talet påstod att utseendet har betydelse. Och det var det som ingen annan i hela Västeuropa tyckte.

  Comment by Kerstin — 2006-04-28 19:55 #

 4. De sista två orden i beskrivningen av Stig Larsson smärtar mitt innersta mycket djupt. Massor av familjers öde ligger i det laddade sista ordet (som jag vägrar att uttala)som sätts som etikett på en människogrupp. Snälla medlemmar i Nykterhetsrörelsen! Slarva inte med orden, det ger andra signaler än vad man tror att ni står för.Tänk på att det är många föräldrar som har haft en liten Viggo och Klara, som kommit in på villospår och det gör ont, mycket ont. Pröva med att byta ut ordet mot halvdöd invandrare och lyssna på hur det låter. Det vore otänkbart och diskriminerande. En liten jämförelse bara.

  Comment by Violet Nicolin — 2006-04-29 8:38 #

 5. Nu tror jag att du har missförstått vad jag menade. Först vill jag bara säga att jag inte tror att Stig Larson är narkoman, eller det vet jag inget om. Det är inte så att han har verkat påverkad när jag har sett honom. Men han ser väldigt avtrubbad ut, så som man blir av knark. Och det tycker jag är läskigt hos människor, oavsett vad det beror på. Och jag tycker inte illa om narkomaner som grupp, precis som jag inte tycker illa om invandrare. Men jag tycker att det var en jämförelse som inte funkar. Att vara invandrare är inte fel på något sätt, även om det ligger tragedier bakom om man är flykting. Men att använda knark är alltid fel, och något som är oerhört tragiskt och skadligt för individen och samhället. Jag tycker inte illa om människorna, men jag tycker oerhört illa om knark, och jag tycker att det är läskigt när människor är narkotikapåverkade för att det är så farligt för dem och alla andra. Och jag tror att människor utanför nykterhetsrörelsen i allmänhet förtränger att det finns narkomaner och att de är människor på ett helt annat sätt än vad nykterister gör. För vi har många, många medlemmar som är nyktra alkoholister och narkomaner, eller som är anhöriga till missbrukare. Och vilka människor finns det som inte har någon i släkten eller bekantskapskretsen som har missbruksproblem?

  Comment by Kerstin — 2006-04-29 9:18 #

 6. Jag känner väl till nykterhetsrörelsen och dess värderingar och har full respekt för den och dess arbete. Jag tror inte heller att du menade något om Stig Larsson. Inte heller var det min mening att ställa människogrupper mot varandra.

  Det är själva uttrycket ”halvdöd knarkare” som klingar negativt i mina öron som är mor till ett barn som jag hade andra karriärplaner för än just det som ovanstående uttryck beskriver.

  Jag är ledsen om det blev ett missförstånd. Min mening var att peka på det som uttrycket ”halvdöd knarkare” står för. Men med facit i hand så är uttrycket en tragisk beskrivning av det som skett med många barn som blev bjudna på narkotika redan som 13-åringar. Jag ångrar att jag tog upp det på din privata blogg för det är kanske inte rätt forum.
  Jag fortsätter att läsa din intressanta blogg då och då och ber om överseende.

  Comment by Violet Nicolin — 2006-04-29 12:32 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^