Det här var faktiskt den godaste tårta jag någonsin bakat

26 juni 2010 18:53 | Allmänt, Ätbart, Bilder | 4 kommentarer

Och då vågar jag ändå påstå att jag är asbra på att baka. Sjukt god! Tunn chokladbotten som bara gräddadas 5-10 minuter. Den såg helt ogräddad ut när jag tog ut den, men det ska vara så. Den blir seg och kletig när den stelnar. Sedan tre lager chokladmousse med mörk choklad, mjölkchoklad och vit choklad. Varje mousse gjordes på en halv liter grädde med gelatinblad och choklad, inget annat. Det var alltså 1,5 LITER vispgrädde i tårtan. Medan jag gjorde varje mousse fick tårtan stå i frysen, och sedan stå där över natten. Sedan fick den tina i kylskåp och så dekorerade jag med halva jordgubbar och smultron. Jag är bara litet besviken på att den inte blev så snygg på sidorna när jag tog loss den avknäppbara kanten på formen. Jag gjorde som det stod i kokboken, men nästa gång ska jag testa att lägga plastfilm runt om. Recept här.

4 kommentarer

 1. Skulle jättegärna vilja ha hela receptet!

  Comment by Joanna — 2010-06-26 19:14 #

 2. Är det nya kokboken som prövas? Hör gärna av dig om du behöver någon som proväter…:)

  Comment by Elisabeth — 2010-06-27 21:24 #

 3. Synd att det var gelatin i moussen, men det borde väl funka med mousse gjord med äggulor också?

  Comment by Åsa — 2010-06-27 21:50 #

 4. Oh my god!

  Comment by Anna — 2010-06-28 15:05 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^