Foton från förr: Mamma och pappa i Öregrund 1973

20 juni 2010 10:28 | Allmänt, Bilder, Foton från förr | 5 kommentarer

Igår var det pappas 73-årsdag, men jag var inte där och uppvaktade för vi hade Umeåbesök av Anna och Evelina, och en hel drös andra kompisar som ville komma hänga på vår altan när de var här. Men jag längtar till Öregrund! Bläddrade i ett av mammas fotoalbum som jag har lånat för att skanna in bilder och hittade en bildserie från midsommar 1973 som var så fin. Ni får se ett par bilder på mina föräldrar och mig och min bror. Mamma och pappa var alltså 36 år här, Matti knappt ett halvår och jag skulle fylla fyra. Pappa har kokat kaffe i samma kaffepanna som han kokar kaffe i varje morgon på landet, kaffet dricks i Rörstrandskopparna Pi och kaffebrödet ligger i den blå flätade korgen. Pappa har en av sina fina vävda slipsar. Sådana hade han alltid. Mamma är väldigt tjusig i prickig kortkort klänning och solhatt. Det kommer att komma fler foton från förr, för jag har en ny skanner.

5 kommentarer

 1. Du är så solig och din klänning så fin!

  På en liten punkt måste jag korrigera dig: Jag kokar visserligen fortfarande kokkaffe varje morgon, men kaffepannan är inte längre densamma. Under en av mina många finlandsresor på den tiden då jag var Socialdemokraternas nordiske sekreterare köpte jag på Stockmans i Helsingfors en ny kaffepanna av rostfritt stål. Den kommer att vara livet ut. Finnarna kan det här med kokkaffe och nödvändiga tillbehör.

  Comment by Enn Kokk — 2010-06-20 13:09 #

 2. Din mamma – vilken outfit (som man säger idag) hon har! Hatten, klänningen, frisyren och glasögonen – hur coolt som helst.

  Comment by Libby — 2010-06-20 23:42 #

 3. Hon är urcool!

  Comment by Kerstin — 2010-06-21 13:43 #

 4. Så fina ni är. Jag håller med Libby – din mamma var (och är) hur cool som helst. Jag älskar gamla foton. Jag har skannat in hundratals själv.

  Comment by Ann Christin — 2010-06-21 23:29 #

 5. Kerstin!
  Ditt halsband här är smultron.

  Comment by Birgitta Dahl — 2010-06-25 14:57 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^