Dagens tekanna: MA Peru från Gefle

23 maj 2010 23:29 | Allmänt, Bilder, Dagens tekanna, Formgivning och arkitektur | 2 kommentarer

Man kan inte ha för många tekannor och man kan inte ha för många i Lillemor Mannerheims fina modell MA från 1956. På gårdagens loppisrunda på Vaksala torg hittade jag en i glasyren Peru, som jag prutade ned till 120 kronor. På jobbet har jag en MA-kanna i Rubin-glasyren, men jag tycker att de matta glasyrerna är finare på MA-kannorna. De är så sköna att hålla i. En annan detalj jag gillar är den skålade knoppen.

2 kommentarer »

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

  1. Visst är dom fina! Jag har, utöver Mangania och Rubin, en i den ljusbruna glasyren 4515 och en i glasyren Oliv, båda matta.

    Comment by Benny — 2010-05-24 0:20 #

  2. Ja, jag såg på din sida att du hade en ljusbrun också. På bild ser den och Peru väldigt snarlika ut. Är det stor skillnad? På min syns Peru-stämpeln, så det är definitivt den.

    Comment by Kerstin — 2010-05-24 0:38 #

Lämna en kommentar

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^