Äntligen hittade jag teskedar med teakskaft

26 april 2010 7:07 | Allmänt, Bilder, Formgivning och arkitektur | 4 kommentarer

Jag vet inte varför, men just teskedar med teakskaft har jag haft svårt att hitta. Matbesticken ser man ganska ofta, och jag har en uppsättning sedan tidigare. Jag har till och med två halvdussin tårtgafflar med teakskaft i snarlika modeller. Däremot har jag teskedar med svart bakelitskaft. De är inte lika svåra att hitta. Båda varianterna är ju så fina, men jag tycker ändå så mycket om känslan av teakskaften. De är Öregrund och sommarstuga och barndom för mig. Nu hittade jag dem för 5 kronor styck på Två sekel på Kungsängsgatan. De hade matbestick med teakskaft till samma pris också nere i källaren.

4 kommentarer »

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

 1. Ja, nu när du säger det så inser jag att man aldrig ser teskedar med teakskaft. Och nu när jag ser dina så inser jag att jag också vill ha sådana! Jakten börjar … :-)

  Comment by Libby — 2010-04-26 10:09 #

 2. De är nog sällsynta eftersom de inte tål maskindisk – har nog blivit sönderdiskade. Så har skett med våra med svarta skaft.

  Comment by Kristina Strömberg — 2010-04-26 11:08 #

 3. Hej!
  Jag har länkat till din blogg.
  Hoppas att det är OK.
  Vid Gott Humör,
  Thomas

  Comment by Skaffaren — 2010-04-26 12:06 #

 4. Hoppas du hittar några, Libby! Bara de inte är spruckna bli de fina igen om man oljar in dem. Jag brukar ta vanlig majs- eller rapsolja på besticken. Tänker att möbelojlor inte är så bra till sånt man ska ha att äta med.

  Bara roligt att du länkar till min blogg, Thomas! Din blogg finns i min Google Reader-lista sedan länge.

  Comment by Kerstin — 2010-04-27 10:38 #

Lämna en kommentar

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^