Bra påskaftonstradition – goda vänner och estniska påskägg

4 april 2010 0:06 | Allmänt, Ätbart, Bilder | 2 kommentarer

Varje påskafton samlas vänner här för att färga ägg på estniskt vis, äta massor av god mat och påsktårta. Dante och Magda som alltid brukar vara med var kvar i München, och de var saknade. Magnus, Maria, Helmer och Arvid var dock här. Ganska trötta var vi och orkade inte gå promenad mellan måltiderna. Lunch med ägg, sill och skaldjurscheesecake. Chokladtårta översållad av marsipankycklingar i solen på altanen! En kollektiv tupplur innan det var dags att laga middag. Grillpremiär med skivor av lammstek marinerade med vitlök och rosmarin, och med potatissallad av resterna av färskpotatisen från lunchen och tsatsiki. Och så film på det – Kalle Blomkvist i 90-talsversion, fast jag skulle bra mycket hellre se 50-talsversionen.

2 kommentarer »

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

  1. Jojo, när vi inte är med så ligger ni mest och sover. Jag säger då det.

    Comment by Dante — 2010-04-05 18:30 #

  2. Men glad påsk iallafall!

    Comment by Dante — 2010-04-05 18:30 #

Lämna en kommentar

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^