Dagens kopp: Gavott modell E från Gefle

26 december 2009 23:41 | Allmänt, Bilder, Dagens kopp, Formgivning och arkitektur | 2 kommentarer

Hög tid för ett dagens kopp-inlägg, eller vad säger ni? Jag har faktiskt flera på lut. Jag fick nämligen en fin Gavott av lillebror Matti igår på julkalaset. Min första Geflekopp i modell E. Gavott finns även i flera andra modeller. E-modellen är formgiven av Sven Eric Skawonius och dekoren av Helmer Ringström, och den tillverkades 1959-1967. Den är lätt utställd upptill, men inte för mycket så att den kråmar sig och gör sig till. Fint. Beroende på vilken av modellerna som används så ser dekoren olika ut på faten. Den här är ju finast. Jämför med den gröna Gavottkoppen på AU-modellen. Där är det bara ett band på fatet. Och titta på den gula Gavottkoppen på EA-modellen. Där går mönstret ner hela vägen på koppen och fatet är helgult. Min brorsa har en Gavott på EF-modellen. Där är det ett gult band och en tunn svart linje på fatet. Vilken gillar ni mest?

2 kommentarer »

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

  1. Hej!

    Jag var ute och googlade på Gavott eftersom vi har ärvt några fina koppar och gärna vill hitta fler. Roligt att titta runt lite på din sida! Har du sett den här modellen?

    http://www.tradera.com/Uppsala-Ekeby-Gefle-Gavott-2-kaffekoppar-med-fat-auktion_201102_128378678

    Comment by klara — 2011-03-30 15:06 #

  2. Nej, oj, den hade jag inte sett! Tack för tipset!

    Comment by Kerstin — 2011-03-30 15:10 #

Lämna en kommentar

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^