Ibland är det bra att se selektivt

14 januari 2009 19:56 | Allmänt, Ätbart | 1 kommentar

Känslan av förkylning i kroppen är inget vidare. Inte bara snoret som rinner, att det kliar i halsen och att jag hostar, utan den där diffusa känslan av ömhet och värk över ryggen, frusenheten och att jag blir så törstig och inte kan dricka mig otörstig. Eftersom Klara också har varit hemma får man ju anpassa sig till vad hon vill, men vi har i alla fall försökt mota bort den där ruggiga känslan genom att göra trevliga saker som att elda i öppna spisen, baka bröd och lyssna på P1. Nåja. Det där sista kanske mest är jag som tycker är trevligt, men jag hoppas att Klara präglas att få samma känsla av trygghet och trivsamhet av att lyssna på P1 som jag fick när jag var barn. Och så lagade jag en soppa med lammfärs och linser och indisk kryddning som kändes bra mot förkylningen. Man kan naturligtvis göra den utan kött också. Det gör jag ofta, men det är gott med litet lammfärs i.

Förresten kunde man nästan fantisera att det var vår när man tittade ut genom fönstret idag, om man tittade litet selektivt. Ibland är det bättre att se litet selektivt. Det känns bättre då. För om man ser ner på gräsmattan att det är litet snö och trist så förtar det ju lyckokänslan av att ana våren i grenverket mot den blå himlen och solskenet.

1 kommentar »

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

  1. Stackars lilla Kerstin! Jag tror ju, som jag sagt till dig, att du blir så ofta förkyld och sjuk därför att du jobbar för mycket och sover för litet. Det sätter ner motståndskraften – det vet jag av egen erfarenhet. Jag hoppas att det snart blir bättre! Kram!!!

    Comment by birgitta dahl — 2009-01-14 22:16 #

Lämna en kommentar

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^