Linssoppa med eller utan lammfärs
Olivolja
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
Ev. 250 g lammfärs
1 liter vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
1 burk krossad tomat
1 msk tomatpuré
1 potatis
2 dl torkade röda linser
½ msk balsamvinäger
svartpeppar
Paprika
Spiskummin
Kanel
Koriander
Kryddnejlika
Ingefära
Hacka lök och vitlök. Skala och tärna potatisen. Stek lök och vitlök i olivoljan. Om man gör soppan med lammfärs får den stekas samtidigt med löken. Tillsätt kryddorna och fräs en stund. Häll på vatten, buljongtärningar, tomatkross, balsamvinäger och tomatpuré och koka upp. Häll i potatistärningarna och linserna. Koka cirka 20 minuter.
WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds.
Valid XHTML och CSS. ^Topp^