Den ultimata stereo- och tv-möbeln

14 december 2008 22:45 | Allmänt, Bilder, Formgivning och arkitektur | 5 kommentarer

Vilken skönhet! Vad glad jag är att jag lyckades köpa det här sideboardet på Tradera för ett tag sedan. Nu i veckan kom också de nya högtalarna som jag hade beställt på hifi-klubben. (Jag köpte via webbshopen för att slippa gå tillbaks till butiken och köpa av knäppa killen som tror att man måste ha snopp för att välja högtalare.) Så i eftermiddag har jag gjort i ordning allting. För att kunna använda sideboardet för alla apparater var jag tvungen att göra några öppningar på baksidan för alla sladdar, så jag fick borra och såga litet. Och sedan koppla ihop allting igen, och alla sladdar går inne i skåpet och på baksidan, så att det bara behövs en sladd som går ut till väggkontakten. Man tar helt enkelt fördelningsdosan och har den inne i skåpet. Ingen härva av sladdar på golvet under!

Sideboardet är Børge Mogensens Øresund. Möbelserien formgavs 1955, och just det här sideboardet helt i teak är tillverkat 1959. Det är så otroligt snyggt med sina skjutluckor och lådraden. En av lådorna är dessutom inredd för att ha bordssilver i, med grön filtklädd insats som går att lyfta ur. Det låg till och med kvar en kniv i en av skårorna. Skjutdörrarna är ju ultimata när vi har stereon och dvd-spelaren där inne. Bara att skjuta åt sidan när man använder den och vill använda fjärrkontrollerna, men man slipper en vanlig lucka som är i vägen när den är öppen. Och när den inte används döljs allt och skyddar mot damm.

dsc04994.jpg

dsc04973.jpg

dsc04995.jpg

dsc04997.jpg

dsc04998.jpg

5 kommentarer

 1. Å vad skönt att du mår bättre. Min dumma fot är inte att lita på än med mycket bättre.

  Mycket fint skåp. Du är smart pch har bra öga för vad som fungerar. Känns som att påpeka det uppenbara, men bara för att nåt är välbekant ska man inte sluta uppskatta det.

  Man upphör aldrig att förvånas över vad folk har för sig att man behöver snopp till

  Comment by Anna — 2008-12-14 23:59 #

 2. Jättesnyggt! Vilket fint skåp. Det gick ju precis in i hörnan också. Det passar så bra ihop med ert hus och er 50-talsstil.

  Comment by Kristina Strömberg — 2008-12-15 0:20 #

 3. Bra ljud eller hur…!?

  Comment by Farbror Sid — 2008-12-15 21:38 #

 4. Mycket bra ljud. Jag är nöjd.

  Comment by Kerstin — 2008-12-16 0:02 #

 5. Cool! De där skåpen gör vi på mitt jobb! Jag gjorde några underreden för nån månad sen till jubileumsskåpet. jorrå. :)

  Comment by AnnaA — 2008-12-17 14:30 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^