Ordning och reda

17 december 2007 12:00 | Allmänt, Bilder, Formgivning och arkitektur, Huset | 4 kommentarer

För ett tag sedan ondgjorde jag mig över kaoset och röran här hemma. Flyttkartonger och högar med böcker från Stor-Matti, och så en miljon leksaker och barnen som drar fram allting och inte plockar undan. Och jag vantrivs verkligen när det är så.

Så när jag har varit hemma med sjuka barn de senaste dagarna har jag röjt och städat och möblerat om i vardagsrummet. Ganska bra gjort av mig tycker jag. Bo har suttit i källaren och tentapluggat, och jag och barnen har varit på övervåningen och jag har fixat och donat medan de har lekt.

Vi har många fina detaljer i vårt vardagsrum, till exempel öppna spisen och dörrarna med blästrat glas, men det är ganska svårmöblerat. Jag har inte varit särskilt nöjd med möbleringen. Nu har jag vänt på soffan, tagit upp en fåtölj från källaren (som jag har klätt om själv för sisådär 18 år sedan) och burit ut stora soffbordet i garaget. Det kändes som att det blockerade och blev så kompakt. En öppen fyrkant är mer inbjudande för samtal. Som på ett gammalt ritualmöte i IOGT. Jag skulle aldrig vilja ha tillbaka ritualmötena, men sättet att möblera var genialt pedagogiskt och demokratiskt.

Jag har också köpt nya gardinstänger, gardiner och matta. Jag skulle vilja hitta något snyggt och nätt satsbord i teak från 50- eller 60-talet, och så sätta upp stringhyllor ovanför teven, stereon och högtalarna så att alla cd-skivor kan vara på ett ställe, nära stereon. Nu är det mesta i källaren och litet i vardagsrummet. Dumt. Och så vill jag förstås måla vitt på väggarna. Det är så murrigt med vävtapeten. Och stora tavlan måste jag flytta på. Den hänger fortfarande på en skruv som fanns i väggen när vi flyttade in.

När allt var nystädat och i ordning lyckades jag ta några bilder innan barnen kom och rörde till allting. För det är klart att de gjorde.

Jag har min lilla arbetsplats där jag sitter vid datorn där i hörnan. Där sitter jag på kvällarna och jobbar.

vardagsrum1.jpg

vardagsrum2.jpg

vardagsrum6.jpg

vardagsrum3.jpg

vardagsrum4.jpg

vardagsrum5.jpg

vardagsrum7.jpg

4 kommentarer

 1. Vad du har varit jätteduktig. Det blev väldigt stnyggt! Fåtöljen är fin – bra att den kommit fram igen.

  Comment by birgitta dahl — 2007-12-17 12:52 #

 2. Instämmer i Birgittas utlåtande. Det ser väldigt snyggt ut. Håller också med dig om att ett satsbord skulle vara både snyggt och praktiskt. Hoppas du hittar något passande.

  Comment by Kristina Strömberg — 2007-12-17 13:50 #

 3. Jättefint!

  Det enda soffbord jag gillar är satsborden från femtiotalet.

  Comment by Helene — 2007-12-17 18:32 #

 4. Bästa syrran.
  Jättefint vrdagsrum o jättefin glasögonorm. Jag tror du håller tungan rätt i mun. Det är ju precis som du skriver bar att hon tar plats. Men jobbigt. Och gränser måste det ju vara. Apropå badbus kommer jag ihåg att vi en gång stod i köket på Dirigentvägen – där man hade insyn rakt in i badet – och plockade undan efter middagen. Frid o fröjd, flickorna badade (Sara var väl 4 och Amanda 2). Men plötsligt hördes bonk bonk innfrån badet o svaga aj aj) Då hade Amanda tagit handduschen i gediget rostfritt stål och bankade Sara i huvudet. Snälla storasystern höll bara händerna runt huvudet till försvar.”man får ju inte slå småbarn”. Vi insåg att det fanns en del uppfostran kvar att göra i båda fallen. Men när S började stå på sig bättre fann A snart på råd. Rätt ofta jagade hon sin storasyster genom huset med en nyskalad banan. Bananer var nämligen det läskigaste S visste. De små liven håller en i alla fall pigg och alert… Hoppas ni friskar på er snart! Kram A

  Comment by Anna Kettner — 2007-12-18 12:05 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^