Dagens kopp: Carmen från Gefle

30 juli 2015 11:15 | Allmänt, Bilder, Dagens kopp, Formgivning och arkitektur | 1 kommentar

Jag kanske skulle passa på att blogga om de loppisfynd jag hunnit med de senaste månaderna, nu när jag faktiskt har semester, och litet mer tid. Dessutom är det i morgon 10-årsjubileum av den här bloggen! Det vore ju fånigt om det fick passera obemärkt. Även om bloggandet ganska mycket har spelat ut sin roll, och jag mest använder Instagram, så har jag någon sorts ambition att dokumentera loppisköp här, och berätta mer utförligt om föremålen.

Vad kan då passa bättre att komma igång med, än ett Dagens kopp-inlägg? Här har ni rara och somriga Carmen, som jag faktiskt har en tekopp av sedan tidigare. I sommar har jag dock kompletterat med fem koppar till. Carmen är ritad av Eugen Trost och tillverkades 1933-1945 på modellerna A, F, I, enligt Gyllenhammars Gefleporslin. Detta är dock modell AU, så dekoren måste rimligen ha återupptagits på 50-talet. Den lilla blomman som gömmer sig på andra sidan av koppen tycker jag är en trevlig detalj. Än lustigare att den finns i litet olika varianter, som ni ser. De här kopparna passar kalasfint på sommarens kalas!

Untitled

Untitled

1 kommentar

  1. Det var du som en gång i världen fick mig att blogga. För egen del har jag sedan fortsatt med det, oftast dagligen.

    Bloggandet har under senare tid, också för dig, överflyglats av kortare och/eller mer bildinriktade nätfora, men för en gammal yrkesskrivare som jag kommer ändå bloggen med dess utrymme för text främst.

    Min förmåga att skriva och mitt val av ämnen drog förr nästan osannolikt stora skaror av läsare till min blogg, men också jag märker i dag av att de nätfora du använder är de som i dag drar många läsare. Ändå har jag fortfarande kvar ett rätt så ansenligt besökarantal. En del nytillkomna läsare, bland dem ett par yrkesverksamma journalister, har också gett sig till känna via mejl. Det finns fortfarande de som håller just skrivandet högt.

    Comment by Enn Kokk — 2015-07-30 12:13 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^